4 Οκτ 2013

Νίκος Πρωτέκδικος: Διαθέτει η ΕΛΑΣ περισσότερα στοιχεία; Υπάρχει πρόβλημα στην αξιοποίησή τους; Τι εννοεί ο κ. Δένδιας;


Ο Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Νίκος Πρωτέκδικος, με αφορμή συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:..



Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης μετά από τις δημόσιες ενστάσεις για την επάρκεια των αποδεικτικών μέσων στην υπόθεση των κατηγορούμενων βουλευτών της ΧΑ, αποστασιοποιείται από τις ευθύνες, που ανέλαβε με τις αρχικές πανηγυρικές τοποθετήσεις του, και δηλώνει πως «ό,τι έγινε και ό,τι θα επακολουθήσει είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης».


Οι αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης σε βάρος της δικαστικής εξουσίας αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά τον «α λα καρτ» σεβασμό της Κυβέρνησης στους θεσμούς και δεν εκπλήσσουν κανέναν.

Η αναφορά, όμως, από τον νομικό - Υπουργό στο ότι δεν ζητήθηκαν από την ΕΛΑΣ περισσότερα στοιχεία, δεν μπορεί να μείνει χωρίς διευκρινήσεις: Διαθέτει η ΕΛΑΣ περισσότερα στοιχεία και αν ναι γιατί δεν τα έχει αποστείλει ο κ. Υπουργός στην Δικαιοσύνη; Υπάρχει νομικό πρόβλημα στην αξιοποίησή τους;


Δείτε εδώ το ΔΤ στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ