1 Οκτ 2013

Η εγκληματική δράση του Γιάννη Λαγού: Η προστασία σε μαγαζιά, οι εκβιασμοί, η μαστροπεία και το «σπάσιμο» επιταγών

Τον ρόλο του Γιάννη Λαγού στο οργανωμένο έγκλημα κυρίως στην περιοχή του Πειραιά «ξεσκεπάζει» η ΕΥΠ, η οποία σημειώνει πως ο χρυσαυγίτης βουλευτής είχε «ειδικό» ρόλο στις νυχτερινές επιδρομές του ακροδεξιού κόμματος, αλλά και έντονη δράση στον υπόκοσμο...

Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», ο σωματώδης βουλευτής της Χρυσής Αυγής με το απειλητικό παρουσιαστικό, έχει διαπράξει αρκετά «ανδραγαθήματα», όπως εκβιασμούς, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας και μαστροπεία. Στα αδικήματα του χρυσαυγίτη βουλευτή, προστίθεται και η παράνομη οπλοφορία και μάλιστα με «βρώμικο» όπλο (έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε εγκλήματα). Συγκεκριμένα, ένα πιστόλι μάρκας Glock των 9 χιλιοστών το οποίο κατείχε παράνομα ο Λαγός, «απασχολούσε ως απολεσθέν από την 1/5/2005 από συμβάν στην πρώην Γιουγκοσλαβία», αναφέρει η έκθεση.
«Ο Λαγός μεσολαβεί για το σπάσιμο επιταγών και εισπράττει αμοιβή για αυτό, ενώ συμμετέχει σε ''προστασίες'' μαγαζιών, εκβιασμούς καθώς και σε διακίνηση γυναικών», αναφέρουν τα Νέα, τα οποία τονίζουν πως η έκθεση επισημαίνει πως ο «σύνδεσμος» του Λαγού με την ΕΛ.ΑΣ ήταν ο πρώην οδηγός του Μιχαλολιάκου, ο Σωτήρης Δεβελέκος.
φωτογραφία: fosphotos.com