21 Οκτ 2013

Πώς (και γιατί) ο Αβραμόπουλος ροκανίζει τον Σαμαρά...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 

Σε γόρδιο δεσμό για την κυβέρνηση συνεργασίας αλλά και τον πρωθυπουργό προσωπικά εξελίσσεται το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ύστερα από τις εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλος με τη ...
στάση που τήρησε στη Βουλή "μπέρδεψε" τα πράγματα περισσότερο. Άθελα του; Όχι.  Αν μη τι άλλο ως πρώην διπλωμάτης ξέρει την τέχνη της ίντριγκας καλά.
Φαινομενικά, στόχος του ήταν ο (από τον ανασχηματισμό και εντεύθεν) άσπονδος φίλος του Ευ. Βενιζέλος. Έστω κι αν εξήγησε μετά ότι αναφερόταν στον Τσοχατζόπουλο, όλοι είχαν βγάλει τα συμπεράσματά τους.
Είναι φανερό ότι ο κ. Αβραμόπουλος, γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του κ. Βενιζέλου, περίμενε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα αντιδρούσε όπως αντέδρασε αφού οποιαδήποτε άλλη στάση και δη παθητική θα τον εξέθετε.
Όμως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ποιον προκάλεσε το μεγαλύτερο πρόβλημα; Μα, στον κ. Σαμαρά. Αυτός τώρα είναι σε πολύ δύσκολη θέση και βρίσκεται σε δίλημμα: Με ποιον από τους δύο να συνταχθεί; Και να αποδεχτεί τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής όπως ζητούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αβραμόπουλος ή όχι;
Ενδεχομένως να βρεθεί κάποια "τρίτη λύση" στους κόλπους της κυβέρνησης. Εξ αντικειμένου όμως το "ροκάνισμα" του κ. Σαμαρά έχει προκύψει καθώς εκτός των άλλων (τρόικα, νέα μέτρα κλπ) η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την αναβίωση της σκανδαλολογίας. Η πρόσθετη δημοσκοπική ζημιά είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Ο κ. Αβραμόπουλος βιάζεται να γίνουν εκλογές ακόμη και αν χρειαστεί να τα "σπάσουν" τα δύο κόμματα που σήμερα συγκυβερνούν, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και όχι μόνο να γίνουν αλλά το ιδανικό γι αυτόν είναι να έρθει δεύτερο κόμμα η ΝΔ, διότι θεωρεί ότι έτσι αυτομάτως θα δρομολογηθούν εξελίξεις στο θέμα της ηγεσίας.
Ο κ. Αβραμόπουλος, που διανύει ήδη το 61ο έτος της ηλικίας του, θεωρεί ότι έφτασε η ώρα να παίξει το χαρτί του. Και σε ένα μετεκλογικό τοπίο να είναι αυτός ο πρωταγωνιστής, όχι δευτεραγωνιστής όπως τώρα. Προϋπόθεση για να μην χάσει όμως το timing ο πρώην διπλωμάτης είναι να μην αργήσουν οι εκλογές. Αρκετά θεωρεί ότι περίμενε...
http://press-gr.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5173.html