17 Οκτ 2013

Καταγγελει τον ΚΑΜΜΕΝΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΑΪΑΔΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ

Δύο εβδομάδες πριν, όταν παραιτήθηκα, είχα αποφασίσει να μην μιλήσω δημόσια για τους λόγους παραίτησής μου, καθώς το πολιτικό μου ήθος δεν μου επέτρεπε να βάλω μία..
ατυχή στιγμή μιας τηλεφωνικής συνομιλίας μου με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, πάνω από το συμφέρον της πατρίδος μου, καθώς είχα ακόμη μία κρυφή ελπίδα μέσα μου, ως προς τις πολιτικές του θέσεις, παρότι η εκ μέρους του συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη ως προς εμένα και παρότι δεν είχα δει ποτέ μέχρι τότε να πράττει όσα ο ίδιος υποστήριξε, όταν μας έλεγε ότι ενστερνίστηκε από όλους εμάς που μετείχαμε στις πλατείες όλης της Ελλάδος αλλά και από το διαδίκτυο.
Με την χθεσινή όμως ανεπίτρεπτη πολιτικά στάση του να διοχετεύσει μία εντέχνως συκοφαντική είδηση στο zougka.gr, ότι δηλαδή τα παραιτηθέντα στελέχη των ΑΝΕΛ στα οποία συμπεριλαμβάνει και εμένα μέσα, αφού όπως προανέφερα είχε προηγηθεί και η σχετική επίμαχη τηλεφωνική μας επικοινωνία, είναι «ακροδεξιές… προνύμφες» και «πως τα κρούσματα ακροδεξιών συμπεριφορών από πολιτευτές κλιμακώθηκαν κατά το τελευταίο διάστημα», για να δικαιολογήσει τις μαζικές και συνεχόμενες παραιτήσεις των δυσαρεστημένων στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τις οποίες μετονομάζει με θράσος σε «μαζικές εκκαθαρίσεις» εκ μέρους του.
ΤΑ ΑΙΤΙΑ:
Σε αντίθεση με όσα αρχικά είχα συναποφασίσει στο Συμβόλαιο Τιμής, όταν αυτό υπογράφει με τα Κινήματα, που εγώ είχα την τιμή να φέρω στους Ανεξάρτητους Έλληνες, δυστυχώς διαπίστωσα ότι το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμη συστημικό κοινοβουλευτικό κόμμα, το οποίο σε αντίθεση με όσα ακόμη και σήμερα δημοσίως προτάσσει ο Πρόεδρός του, μετά από 16 μήνες από την είσοδό του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Βουλή, μένει μόνο στα λόγια για δήθεν αγώνες ανατροπής μέσω Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.
Επειδή δεν «καταθέτω» σε κανέναν την πατριωτική μου υπόσταση για την δημιουργία του δήθεν «Πατριωτικού Τόξου», όταν μάλιστα ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος δεν τιμά την υπογραφή του μαζί μας, αφού άλλοτε τον ακούγαμε να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και άλλοτε μας ζητούσε να συνεργαστούμε με τον μνημονιακό βουλευτή Αχαΐας κ. Νικολόπουλο. Και παρά την αρνητική απόφασή του Συνεδρίου των ΑΝ.ΕΛ. για συνεργασία με τον κ. Νικολόπουλο, ο Πάνος Καμμένος συνέχιζε να συναλλάσετε πολιτικά μαζί του, εμφανιζόμενοι μαζί, ακόμη και στα τηλεοπτικά κανάλια, προσφάτως και όταν προπηλακίστηκε στο Κερατσίνη, σε μία κίνησή του που πολιτικά ήταν λάθος και μας εξέθετε όλους μας, καθώς δεν είναι ορθό για ένα πολιτικό αρχηγό κόμματος την μία να ζητά πολιτικό λιντσάρισμα άλλου προσώπου και την άλλη να προκαλεί το δικό του λιντσάρισμα, όταν μάλιστα δεν γνωρίζει ως όφειλε ότι οι πολιτικοί χώροι με τους οποίους συναλλάσετε τώρα τελευταία, έχουν και αυτοί παρακρατικούς αλλά και ακραία στοιχεία.
Χωρίς επίσης να έχει πάρει καμία σχετική απόφαση το Συνέδριο, από τον ίδιο ακούγαμε στις συνεντεύξεις του ότι έχει αποφασίσει μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού και όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα συμφωνούσε στις κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ, ως προς τα εθνικά θέματα.
Και πάντα τελευταίοι μαθαίναμε από Τα ΜΜΕ ότι συναλλάσετε κρυφά από όλους μας, επιλέγοντας εκείνα τα Υπουργεία που όλοι γνωρίζουν ότι επιζητούσε και στο «non paper», όπως καταγγέλλεται από πολιτικά στελέχη που ήρθαν και έφυγαν εν μία νυχτή, αφήνοντάς μας για μια ακόμη φορά πολιτικά εκτεθειμένους, για τις επιλογές αυτών των προσώπων ως συνεργάτες του, μην γνωρίζοντας τελικά εμείς τι από τα παραπάνω ήταν αλήθεια και τι ψέμα, αφού ποτέ ο ίδιος δεν μας ενημέρωσε σχετικά, αλλά και ούτε διέψευδε τις φήμες που κυκλοφορούσαν.
Δηλώσεις τύπου εγώ δεν γίνομαι «πολιτική πόρνη κανενός» έριξαν το πολιτικό μας επίπεδο στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα τον έντονο πολιτικό σατιρισμό μας.
Εμείς όμως οι πολιτευτές που είχαμε εκτεθεί απέναντι στους ψηφοφόρους μας και μάλιστα δύο φορές στις εκλογές του 2012, δεν γνωρίζαμε τι ο ίδιος δήλωνε κάθε φορά, αφού ποτέ ο πολιτικός σχεδιασμός δεν είχε συναποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα του κινήματος, πόσο μάλλον όταν τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις του Συνεδρίου δεν έχουν ακόμη μέχρι και σήμερα κωδικοποιηθεί και αναρτηθεί, 6 μήνες μετά!!!
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουμε επίσημες πολιτικές θέσεις και απαντήσεις ως προς μέγιστα εθνικά θέματα όπως το νόμισμα, το μεταναστευτικό η κατασκευή ή όχι τσαμί κ.α.
Ο Πάνος Καμμένος αντί να υποδείξει ως όφειλε την κυβέρνηση ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 34χρονου συμπατριώτη μας στο Κερατσίνη, η οποία ευθύνεται με την ύποπτη και ποινικά ελεγχόμενη ανοχή της εδώ και 15 μήνες , δια της παρούσας πάντα αστυνομίας οι οποία ποτέ δεν επενέβαινε στα κάθε φορά επεισόδια που συμμετείχε και σχεδίαζε η Χ.Α. λόγω των άνωθεν εντολών της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, αυτός κατήγγειλε μόνο την φασιστική οργάνωση, και δηλώνει απερίσκεπτα ότι εμπιστεύεται την Ελληνική Δικαιοσύνη, ξεχνώντας ότι ο ίδιος την είχε καταγγείλει στο παρελθόν όταν αυτή νομιμοποιούσε τα Μνημόνια, αφήνοντάς μας άναυδους με τις απερίσκεπτες δηλώσεις του.
Και ενώ ο Πάνος Καμμένος κατάγγελλε στα ΜΜΕ ως πολιτικό μόρφωμα την Χ.Α. έκλεινε και ο ίδιος τα μάτια όταν έβλεπε τα έκτροπα αυτής, αποδεικνύοντας ότι και αυτός είναι επίορκος με την προκλητική ανοχή του, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Και δεν ήταν μόνο η δολοφονία του 34χρονου, αλλά ήταν και οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίων λαθρομεταναστών, που προσβάλουν τον πατριωτικό αγώνα όλων όσων από εμάς ζητούμε να διωχθούν από την χώρα μας οι παράνομοι, αφού κάθε πατριώτης κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως ρατσιστής και ακροδεξιός, αλλά εκτιθέμαστε και ως λαός παγκοσμίως ως ρατσιστές, πόσο μάλλον όταν τέτοιες συμπεριφορές δεν συνδράμουν με το πολιτισμό των Ελλήνων..
Ποτέ επίσης δεν ακούστηκαν οι καταγγελίες μας, όταν υποδεικνύαμε τις σχέσεις της Χ.Α. με την Αστυνομία, ειδικά στα γνωστά επεισόδια του Συντάγματος το Καλοκαίρι του 2011, όπου αυτή η κοινή προβοκάτσια Χρυσαυγιτών με ΜΑΤ ήταν και η αιτία της ωμής βίας που κατέστειλε το τεράστιο Κίνημα των Αγανακτισμένων πολιτών, όταν οι Χρυσαυγίτες της ΕΘΕΛ, εντέχνως ξεκίνησαν τα επεισόδια στα λουλουδάδικα, για να παρέμβουν τα ΜΑΤ και να διαλύσει τους ειρηνικούς διαδηλωτές, ώστε αργότερα να ψηφήσουν οι βουλευτές τους Εφαρμοστικούς νόμους, με άδεια την πλατεία Συντάγματος από πολίτες, άρα και με ελαφριά την συνείδησή τους.
Και ως απόδειξη όλων αυτών, όχι μόνο δεν αντιδρά έντονα ως όφειλε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, στην παράνομα σχεδιαζόμενη κατάργηση της ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης των πολιτικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, με την επικείμενη μάλιστα όπως ακούγετε αλλαγή των άρθρων 187 και 195 του ποινικού κώδικα, που ήδη έχει εφαρμοστεί άτυπα, που κατονομάζει εγκληματική οργάνωση οποιοδήποτε φορέα που θα διαμαρτύρεται ή θα διαδηλώνει και θα τιμωρούν τα μέλη του ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με την δήθεν φωτογραφική διάταξη που θα φέρει ο Υπουργός κος Δένδιας κατά της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή μόνο στις στημένες απεργίες της ΓΕΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, θα μπορούμε να συμμετάσχουμε πλέον νόμιμα.
Η ΑΦΟΡΜΗ:
Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο Πάνος Καμμένος κάνει ο ίδιος πράξη τις απειλές της κυβέρνησης σε εμάς τους ίδιους, απαγορεύοντάς μας να συμμετάσχουμε σε κάλεσμα της ΚΕΕΔ για ειρηνική πολιτική διαμαρτυρία στις 29 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα, εκφοβίζοντάς μας ότι η ΕΥΠ είναι ήδη στα ίχνη μας και ότι θα συλληφθούμε, αφού μας κατονόμασε συνδιοργανωτές παραστρατιωτικής οργάνωσης, παρότι 2 εβδομάδες πριν τον είχαμε ενημερώσει σχετικά στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κάτι που τότε είχε γίνει αποδεχτό.
Προφανώς φοβούμενος και αυτός ότι παρακολουθείτε το τηλέφωνό του αντί να μας προτείνει να μην συμμετέχουμε σε αυτή την εκδήλωση, λόγω των τελευταίων δραματικών πολιτικών εξελίξεων, όταν μάλιστα τα φιλικά προσκείμενα στη Κυβέρνηση ΜΜΕ έκαναν λόγο την προηγούμενη ημέρα για πιθανό πραξικόπημα της ΚΕΕΔ, ώστε να μην στοχοποιηθεί αδίκως το Κίνημα των ΑΝΕΛ με μία τέτοια κατηγορία, λόγω συμμετοχής μας, κάτι που θα το καταλάβαινα, αντιθέτως με «έδωσε» στυγνά, στους υποτιθέμενους Κυπατζίδες συνακροατές της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, αφού με αποκάλεσε και Πραξικοπηματία!!!
Τέτοιο «επαναστατικό» Πρόεδρο Κινήματος που «πουλά» τα στελέχη του για να σώσει το πολιτικό τομάρι του, με βλακώδεις και ανυπόστατες κατηγορίες πραξικοπήματος, εφευρήματα της φαντασίας του αλλά και της φαντασίας του κόμματος από το οποίο προέρχεται και το οποίο σήμερα κυβερνά, δεν θα ήθελα ποτέ να τον έχω ως Πολιτικό Αρχηγό, πόσο μάλλον αν υποθέσουμε ότι αυτός θα είχε ποτέ την τόλμη και το θάρρος να δώσει το σύνθημα της πολιτικής ανατροπής, που στις συνεντεύξεις του και στους λόγους του υπόσχεται τόσο εύκολα.
Όταν ήρθαμε στους ΑΝΕΛ ήμασταν αριστεριστές και αναρχικοί, όταν φεύγουμε είμαστε «ακροδεξιές… προνύμφες».
Αυτή ήταν και η αφορμή της προσωπικής μου παραίτησης αφού δεν είχα πλέον εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επαναλαμβάνοντας αυτό που έπραξα και τον Μάρτιο του 2012, όταν παραιτήθηκα από την Σπίθα, του τότε ηγέτη της Μίκη Θεοδωράκη, που ήθελε να μετατρέψει τον πατριωτικό ξεσηκωμό μας, σε ένα όνειρό του, για την ενοποίηση της Αριστεράς σε ένα μεγάλο ποτάμι, όπως αποκάλυψε ο και ίδιος λίγες μέρες πριν όταν έβαζε τους τίτλους τέλους της πολιτικής ενασχόλησης του, μην γνωρίζοντας και οι δύο τους, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Πάνος Καμμένος ότι δεν είναι βίαια τα νερά του ποταμού, αλλά οι όχθες που περιορίζουν τα νερά, για αυτό και εγώ δεν συμβιβάστηκα με κανένας από τους δύο τους.
Η επανάληψη των γεγονότων του Μαρτίου του 2012, δηλαδή η παραίτησή μου (διαγραφή μου?) από την Σπίθα, είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μαζικές παραιτήσεις που οδήγησαν στην διάλυσή της λίγες μέρες μετά, συμβαίνει και σήμερα στους ΑΝΕΛ, όπου την δική μου παραίτηση πριν 2 εβδομάδες ακολούθησαν μαζικές παραιτήσεις, κάνοντάς με τελικά να αλλάξω άποψη ότι μάλλον είμαι διορατικός και όχι πολιτικός γκαντέμης που πίστευα μέχρι εχθές ότι ήμουν.
Με λίγα λόγια δεν μασάω και δεν αποδέχομαι όλους όσους προσπαθούν να με εντάξουν σε νεόφτιαχτους πολιτικούς χώρους, που δρουν ως πολιτικές βαλβίδες εκτόνωσης, πόσο μάλλον σε εποχή εθνικής κρίσης όπως η σημερινή που βιώνει η πατρίδα μας.
Για να επιτευχθεί όμως η ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, θα πρέπει πρώτα να καταδείξουμε και να καταγγείλουμε όλους αυτούς τους δήθεν επαναστάτες πολιτικούς που φορούν τις αντιμνημονιακές μάσκες για να μας υφαρπάξουν τις ψήφους μας και αυτοί είναι δυστυχώς είναι πάρα πολλοί.
Επίσης καλώ τους Έλληνες πολίτες να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως οπαδοί κομμάτων και να γίνουν επιτέλους ενεργοί πολίτες, ανταποκρινόμενοι στη σημερινή κρισιμότητα των περιστάσεων και στις προσδοκίες της πατρίδος μας για τη Σωτηρία και την Πρόοδο μας, αφού στο χέρι μας είναι ή να περάσουμε όλοι οι ¨Έλληνες στην ιστορία, ή ιστορία να μας διαγράψει όλους μας για πάντα.

Αθήνα 17/10/2013

Γιώργος Αλαϊάδης
Πρώην Πολιτευτής ΑΝΕΛ Β’ Αθήνας
& μέλος Κινημάτων Συμβολαίου Τιμής