15 Οκτ 2013

Προσπάθησε να πουλήσει το παιδί του για να πάρει… αμάξι

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την δράση των δυο τσιγγάνων, μετά από την καταγγελία μιας 13χρονης μητέρας. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το 2010 στον καταυλισμό τσιγγάνων στο Καρακόνερο, όταν – σύμφωνα με την δικογραφία - ο βιολογικός πατέρας και..
η γιαγιά του βρέφους, το άρπαξαν από την μητέρα του και διώχνοντας την ίδια από το σπίτι του.
Μάλιστα όπως κατήγγειλε η 13χρονη οι δυο δράστες σκόπευαν να πουλήσουν το μωρό σε Αλβανό κάτοικο της περιοχής, προκειμένου με τα χρήματα που θα λάμβαναν να αγοράσουν αυτοκίνητο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη rodiaki.gr και μετά από αστυνομική και δικαστική έρευνα που έγινε μετά τις καταγγελίες της μητέρας προέκυψαν τα εξής:
Η 13χρονη μαζί με τον σύντροφό της κατοικούσε στην Αθήνα όταν στις αρχές του καλοκαιριού του 2010 πήγαν στη Ρόδο μαζί. Η ανήλικη που τότε ήταν ήδη έγκυος διέμεινε με την μητέρα του άνδρα της, αν και δεν είχαν παντρευτεί, τον πατέρα του και τα αδέλφια του, όλοι μαζί στο Κορακόνερο.
Στις 31 Αυγούστου 2010 η 13χρονη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, όμως λίγο καιρό πριν η οικογένεια του συντρόφου της είχε «χάσει» το ι.χ. Αγροτικό αυτοκίνητό τους, αφού κατασχέθηκε από την αστυνομία ως το μέσο με το οποίο μέλη της οικογένειας διέπρατταν κλοπές.
Όταν το μωρό γεννήθηκε, πεθερά και βιολογικός πατέρας, πρότειναν στην 13χρονη να πουλήσουν το βρέφος σε έναν αλλοδαπό που διέμενε σε συνοικία της πόλης της Ρόδου, έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ. Μάλιστα οι ίδιοι επεσήμαναν στη μητέρα – προφανώς για να την πείσουν - πως με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αγοράσουν νέο... αυτοκίνητο!
Η 13χρονη αρνήθηκε παρά την επιμονή του συζύγου και της πεθεράς της, και όταν στις 11 Νοεμβρίου 2010 μετά από επίμονες πιέσεις ζήτησε από τον σύζυγο της χρήματα προκειμένου να επιστρέψει μαζί με το μωρό στους δικούς της στην Αθήνα, μαζί με την μητέρα του, της άρπαξαν δια της βίας το βρέφος και την έδιωξαν από το παράπηγμα που διέμεναν όλοι μαζί.
Οι δύο δράστες μετά από τις έρευνες της αστυνομίας παραπέμπονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Φωτογραφία: Eurokinissi
 http://www.koolnews.gr