21 Οκτ 2013

Σούσουρο από την παρουσία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση για το βιβλίο του Τάσου Γιαννίτση

Ηχηρές παρουσίες είχε η εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» για το βιβλίο του Τάσου Γιαννίτση, «Η Ελλάδα στην κρίση» (εκδ. Πόλις). Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν ο Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, βουλευτές και ...
στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και υπογράφοντες το κείμενο των «58» για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς.
Αίσθηση όμως προκάλεσε η παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη στο χώρο της εκδήλωσης. Τελικά όπως αποδείχθηκε, ο κ. Σταθάκης εθεάθη από ... σπόντα μεταξύ των «εκσυγχρονιστών», καθώς είχε βρεθεί  στο βιλιοπωλείο για την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Ψαλιδόπουλου, στη οποία ήταν ομιλητής με τον Στέφανο Μάνο.
Στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιαννίτση ομιλητές ήταν οι καθηγητές Γιάννης Βούλγαρης και Ανδρέας Πανταζόπουλος, οι οποίοι μαζί με τη συντονίστρια της εκδήλωσης, δημοσιογράφο Ελίζα Παπαδάκη, έχουν υπογράψει το κείμενο των «58», καθώς επίσης οι καθηγητές Βασίλης Ράπανος και Γιώργος Σιακαντάρης.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, εκτός από τους προαναφερθέντες, οι πρώην υπουργοί Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο πρώην συνεργάτης του κ. Σημίτη, Γιώργος Πανταγιάς, ο Γιάννης Σουλαδάκης. Επιπλέον, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος και η ευρωβουλευτής Άννυ Ποδηματά.
Από την ΔΗΜ.ΑΡ. παρέστησαν οι Γρηγόρης Ψαριανός, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Ανδρέας Παπαδόπουλος και Θόδωρος Μαργαρίτης.
Επιπλέον, μεταξύ των υπογραφόντων του κειμένου των «58» παρόντες ήταν οι Παρασκευάς Αυγερινός, Γιάννης Καλογήρου, Νίκος Μουζέλης, Νίκος Μπίστης, Γιώργος Βερνίκος, Αθηνά Δρέττα και Σταύρος Λιβαδάς.