1 Οκτ 2013

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: Ή εγώ ή η Γιαταγάνα!

Στην Ξάνθη μεταφέρθηκε ο εσωτερικός «εμφύλιος» στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ενώ τελεσίγραφο έστειλε στον Πάνο Καμμένο ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος...
*Αρχηγική εμφάνιση Φίλιππα Τσαλίδη, ενώ δεν προσκλήθηκε καν στην εκδήλωση στη βιβλιοθήκη της Μύκης δεν προσκλήθηκε ο 1ος σε ψήφους πολιτευτής των ΑΝΕΛ Ξάνθης Μπάμπης Ευστρατίου αλλά και ο αδελφός του Παράσχος…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ 3 ΨΗΦΟΥΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΥΖΗΣ
* «Σκοτώθηκαν» χθες στην συνεδρίαση της ΑΝΕΛ Ξάνθης για το θέμα του νέου Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής και αποχώρησαν Κυριάκος Κεσίσογλου και «Τζίμης» που «απειλούνται» να πάνε στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή!
Πλήρης επικράτηση της μαχητικής βουλευτή των ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγάνα (και του Φίλιππα Τσαλίδη) στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ Ξάνθης στην «εσωτερική» αντιπαράθεσή της με τον βουλευτή επικρατείας των ΑΝΕΛ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Τέρενς Κουϊκ και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Μακεδονίας και Θράκης Μπάμπη Ευστρατίου, πρώτου σε ψήφους πολιτευτή του κόμματος στη περιοχή.
Γεγονός που επιβεβαιώθηκε όχι μόνο από τις εκλογές για την νέα Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ Ξάνθης και τις ομαδικές παραιτήσεις των «10» που ούτε καν τις έλαβαν υπόψη στα κεντρικά του κόμματος, αλλά και την εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη της Μύκης, όπου όπως αποκάλυψε χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» ο πρώτος σε σταυρούς πολιτευτής του κόμματος και αναπληρωτής Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης Μπάμπης Ευστρατίου, δεν προσκλήθηκε καν από την γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μίκα Παπά-Σέβου!!!
Είναι εμφανές ότι ο εσωκομματικός πόλεμος του Τέρενς Κουϊκ με την πρώην Εισαγγελέα και βουλευτή των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη Χρυσούλα Γιαταγάνα έχει μεταφερθεί στο «γήπεδο» του πρώτου στη Ξάνθη με αποτέλεσμα και την εκπαραθύρωση των εδώ ανθρώπων του που είχαν παραιτηθεί ομαδικά παραμονές των εσωκομματικών εκλογών θεωρώντας σίγουρο ότι «η Επιτροπή Δεοντολογίας θα προχωρούσε στη διαγραφή του Κυριάκου Κεσίσογλου…», κάτι που ωστόσο αποδείχτηκε φρούδα, με αποτέλεσμα η κομματική οργάνωση πλέον να έχει περάσει στα χέρια των ανθρώπων του Φίλιππα Τσαλίδη….
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΥΚΗΣ
Συγκεκριμένα το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 17.30, η Γραμματεία Αλληλεγγύης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Ελληνόφωνη Βιβλιοθήκη του Δήμου Μύκης, πρόσφερε 350 βιβλία και σχολικό υλικό, για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, τιμώντας την συμβολή της στα Πομακοχώρια του Νομού Ξάνθης, με το σύνολο των πολλαπλών παράλληλων δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ως φορέας, ασκεί πολύτιμο παιδαγωγικό και επιμορφωτικό έργο.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά κατά την επίσκεψή της στην Βιβλιοθήκη της Μύκης η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μίκα Παπά-Σέβου, «Η συμβολή μας στον εμπλουτισμό της με νέους τίτλους βιβλίων και εκπαιδευτικό υλικό, απόκτα ιδιαίτερη σημασία και συμβολική διάσταση για την όλη την Ορεινή περιοχή αλλά και την συμβολή των περίφημων Πομακοχωριών στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη όλης της περιοχής»
Στην εκδήλωση της βιβλιοθήκης της Μύκης παρόντες ήταν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγάνα (Α’ Θεσσσαλονίκης) και Σταυρούλα Ξουλίδου βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου των ΑΝΕΛ στην Αθήνα Φίλιππας Τσαλίδης, η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μίκα Παπά-Σέβου ενώ το Γενικό Συντονισμό αυτής της Δράσης τον είχε η υπεύθυνη για τη Γραμματεία στη Β. Ελλάδα, κυρία Χρύσα Ούτση. Αντίθετα απουσίαζαν οι πολιτευτές του κόμματος Μπάμπης Ευστρατίου και Νινή Γεωργανά που προσκλήθηκαν δια του….face book όπως και τα προσφάτως παραιτηθέντα 10 μέλη των ΑΝΕΛ στη Ξάνθη!!! (Δημήτρης Πετρόπουλος, Γιώργος Σαμπανίδης κλπ)
Από την πλευρά της η διευθύντρια και ψυχή της Βιβλιοθήκης της Μύκης Δέσποινα Κοτόρνου ευχαρίστησε την Κοινωνική Αλληλεγγύη για την συμβολή της στην ανάπτυξη της βιβλιοθήκης και την μόρφωση των μουσουλμανοπαίδων και ευχήθηκε να συνεχιστεί η συμπαράσταση και στήριξη του έργου τους.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ 3 ΨΗΦΟΥΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΥΖΗΣ
Σοβαρές εξελίξεις όμως είχαμε χθες κατά την συγκρότηση της νέας Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΕΛ Ξάνθης στις 5 το απόγευμα όταν «σκοτώθηκαν» στη κυριολεξία για το θέμα του νέου Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής και αποχώρησαν Κυριάκος Κεσίσογλου και «Τζίμης» (Τζεμαλή Αλή Ογλού) που «απειλούνται» πλέον να πάνε στην Επιτροπή Δεοντολογίας με τον κίνδυνο μάλιστα να διαγραφούν!
Τελικά στην εκλογή Προέδρου με ψήφους 3 έναντι 2, νέος Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής εκλέχθηκε ο Δημήτρης Δούζης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν εκνευρισμένοι οι Κυριάκος Κεσίσογλου και Τζεμαλή Αλή Ογλού, γιατί ο πρώτος είχε την διαβεβαίωση του Σπύρου Κούτρα ότι θα στηρίξει αυτόν για νέο Πρόεδρο!
Στη συνέχεια οι τρεις εναπομείναντες, προχώρησαν στην κατανομή και των άλλων αξιωμάτων εκλέγοντας με τρεις ψήφους νέο ταμία τον Σπύρο Κούτρα και νέο γραμματέα τον Δημοσθένη Σταματιάδη, αφού οι Κεσίσογλου και «Τζίμης» δεν δέχτηκαν να επιστρέψουν στην συνεδρίαση…!
 
 http://adesmeuti-thrakis.blogspot.gr