5 Οκτ 2013

Κώστας Χρήστου: Τα Πανεπιστήμια έχουν το δικαίωμα να υπερασπισθούν το προσωπικό και τους αναγκαίους πόρους

Με αφορμή την προσφυγή των Πανεπιστημίων εναντίον της υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Μορφωτικών Υποθέσεων Κώστας Χρήστου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:..


Η προσφυγή την οποία κατέθεσαν τα οκτώ μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας εναντίον της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 1349 διοικητικοί τους υπάλληλοι, αποτελεί σύμπτωμα της κρίσης, την οποία διέρχεται η Παιδεία μας, εξαιτίας των πολιτικών του μνημονίου.

Αντί η Πολιτεία να υποστηρίξει τα Πανεπιστήμιά μας, ώστε να αξιοποιήσουν καλύτερα τις δυνατότητές τους, τους αφαιρεί υπαλλήλους απαραίτητους για την στοιχειώδη λειτουργία ακόμη και του στενού διοικητικού τους πυρήνα. Αντί να τα χρησιμοποιεί ως μοχλό ανάπτυξης, τα οδηγεί στην απαξίωση.

Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ πιστεύει ότι οι πολιτικές αυτές δεν οδηγούν στην έξοδο από την κρίση αλλά στην επιδείνωσή της. Θεωρεί ότι τα Πανεπιστήμια έχουν το δικαίωμα να υπερασπισθούν το προσωπικό και τους αναγκαίους πόρους, ώστε να μπορούν να εκπαιδεύουν την νεολαία μας και να διεξάγουν έρευνα.


Δείτε εδώ το ΔΤ στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ