21 Οκτ 2013

Βουλευτές ψάχνουν από τώρα δουλειά…

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση έχει ανοίξει μεταξύ των βουλευτών -κυρίως πρώην υπουργών- οι οποίοι, όπως διαβάσαμε έχουν αρχίσει να «ψάχνονται» στην αγορά εργασίας ή να επιστρέφουν στα παλιά τους επαγγέλματα. ...
Ο πρώτος που έκανε το βήμα, σύμφωνα με την “Κυριακάτικη Δημοκρατία» , ήταν ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος έσπευσε να ανοίξει ξανά το δικηγορικό του γραφείο, αφού μετά τον ανασχηματισμό εγκατέλειψε το υπουργείο. Και μάλιστα όχι στην ιδιαίτερη πατρίδα και εκλογική περιφέρειά του, την Ηλεία, αλλά στο κέντρο της Αθήνας, παίρνοντας… μεταγραφή για την Ευελπίδων.
Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, άλλος ένας πρώην υπουργός προγραμματίζει ραντεβού με υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιριών, αναζητώντας και αυτός εργασία. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι στις μεταξύ τους συζητήσεις δεν είναι καθόλου λίγοι εκείνοι οι κυβερνητικοί βουλευτές που εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την εικόνα της Βουλής, αναγνωρίζοντας ότι πλέον το «βουλευτιλίκι» ανήκει περισσότερο στη σφαίρα της ματαιοδοξίας παρά της προσφοράς.
Το τελευταίο διάστημα, επίσης, δεν λείπουν και οι βουλευτές που ανοιχτά φωνάζουν ότι δεν θέλουν και πολύ για να τα βροντήξουν όλα κάτω και να φύγουν, προκειμένου να «ηρεμήσουν». Κι όπως χαρακτηριστικά ακούστηκε σε «γαλάζιο» πηγαδάκι, «προσέξτε μήπως την ώρα που όλοι περιμένουν τους χρυσαυγίτες να παραιτηθούν, σκάσει από αλλού η βόμβα».
Προς το παρόν, βέβαια, αυτά είναι μόνο λόγια που έχουν ακουστεί- με άλλες αφορμές- και στο παρελθόν, χωρίς να μετουσιωθούν σε πράξεις. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται και η παρούσα συγκυρία που κάνει πολλούς να φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να επανεκλεγούν.
Οπότε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα…