11 Οκτ 2013

Διάβαζε Ριζοσπάστη, όταν δεν υπήρχε!

Να δώσει μία... εσάνς αριστεράς στην οικογένειά του προσπάθησε χθες ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιώργος Γερμενής -για τους φίλους «Καιάδας»- στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Αφού πρώτα επισήμανε ότι «δεν περίμενε ποτέ να τον...
κατηγορούν για ανατροπή του πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία, εκείνον, που έχει την ελληνική σημαία στο σαλόνι του», στη συνέχεια ενημέρωσε τους παριστάμενους βουλευτές ότι κρατά από… αριστερό σόι. «Θυμάμαι σαν και τώρα που μου έλεγαν ότι ο ο παππούς μου έστελνε τη μητέρα μου τη δεκαετία του ’60 να αγοράσει τον Ριζοσπάστη», φέρεται ειπών ο Γερμενής. Βεβαίως, ξέχασε μία κρίσιμη λεπτομέρεια: ότι από το 1947 ως το 1974, ο Ριζοσπάστης ήταν παράνομος και δεν πήγαινες απλώς στο περίπτερο να τον αγοράσεις μαζί με τσιγάρα και σοκολάτες…
Δείτε το τελευταίο «νόμιμο» φύλλο της εφημερίδας, στις 18 Οκτώβρη του 1947, στο οποίο αναγγέλλεται ότι απαγορεύτηκε η κυκλοφορία της εφημερίδας από την κυβέρνηση Σοφούλη.
riz1
Και ιδού το πρώτο «νόμιμο» φύλλο του Ριζοσπάστη 25 Σεπτέμβρη 1974. Το πρώτο νόμιμο φύλλο του «Ριζοσπάστη» μετά από 27 χρόνια  παρανομίας.
riz2http://www.matrix24.gr