Ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά, τα προβλήματα όμως αρχίζουν όταν κάποιοι… «βασιλικότεροι» αρχίζουν παιχνίδια εξουσίας και υπόγειο πόλεμο.   
Η καχυποψία περισσεύει μεταξύ των πιστών...
«σωματοφυλάκων» του Αντώνη Σαμαρά και των λεγόμενων «καραμανλικών». Ποτέ δεν τα βρήκαν πλήρως μεταξύ τους, αφού οι επιφυλάξεις κυριαρχούσαν.
Οι παρεξηγήσεις ήταν αρκετές, από την μέρα που ο Αντ. Σαμαράς ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ. Τα καρφώματα από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν συνεχή και ο πόλεμος των δυο πλευρών καλά κρατεί, παρά το γεγονός, ότι ο Κώστας Καραμανλής μένει αμέτοχος, δεν εμπλέκεται και δεν θέλει να χρησιμοποιεί κανείς το όνομα του.
Η κατάσταση ορισμένες φορές τείνει να εκτραχυνθεί, καθώς τμήμα των συνεργατών του Πρωθυπουργού, κινούμενοι με άλλη λογική και με εμπάθεια, διαρρέουν διάφορα αρνητικά για βουλευτές της ΝΔ, πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή.
Το τελευταίο κρούσμα ήταν η αναφορά στο προχθεσινό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, όπου εμφανίστηκε από την δημοσιογράφο Μαρία Σπυράκη, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος να έχει δήθεν διαφωνίες για τον τρόπο που χειρίστηκε η Δικαιοσύνη και όχι μόνο την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η δημοσιογράφος δέχθηκε την διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, και στόχευσε κατά του Πρ. Παυλόπουλου. Ο πρώην υπουργός αντέδρασε έντονα και πέρασε στην αντεπίθεση.
«Τα όσα μεταδόθηκαν στο βραδινό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA περί, δήθεν, διαφωνιών μου ως προς τον εκ μέρους της Δικαιοσύνης, και όχι μόνο, χειρισμό της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» είναι απολύτως ανακριβή. Οι, εντελώς πρόσφατες, πολλαπλές, συνεντεύξεις μου στα ΜΜΕ για το θέμα αυτό, ήτοι οι δημόσιες τοποθετήσεις μου, το αποδεικνύουν. Και, φυσικά, δεν μπορούν ν’ αμφισβητηθούν από ανεύθυνες ή και υποβολιμαίες διαδόσεις» επεσήμανε στην ανακοίνωσή του ο κ. Παυλόπουλος.
Ο πρώην υπουργός που ήταν από τους πρώτους που καυτηρίασε από το βήμα της Βουλής την είσοδο της Χρυσής Αυγής, χειροκροτούμενος ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει εκφράσει την άποψη ότι το νομικό οπλοστάσιο είναι επαρκές για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και αρνείται πως έχει ενστάσεις.
Ο κ. Παυλόπουλος, όπως και άλλοι έχουν ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου και την σκληρή ομάδα των συνεργατών του Πρωθυπουργού, δηλ. τους Χρ. Λαζαρίδη, Φαήλο Κρανιδιώτη, κ.α. και ειδικά γιατί διαφωνούν με την θεωρία των δυο άκρων.
Οι «καραμανλικοί» δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Υπερασπίζονται με πάθος την ιδεολογική φυσιογνωμία της παράταξης και δεν θέλουν να αφήσουν να γείρει το σκάφος δεξιότερα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις Λαζαρίδη και άλλων.
Και δεν είναι μόνο ο Πρ. Παυλόπουλος που διαφωνεί, αλλά μαζί του συμφωνούν οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ευάγγελος Αντώναρος, Αρης Σπηλιωτόπουλος, κ.α. που κινούνται με νηφαλιότητα και μετριοπάθεια, εν αντιθέσει με την διχαστική λογική ορισμένων συνεργατών του Σαμαρά.
Ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος έκανε αίσθηση με την παρέμβασή του, πρώτα κατάθεση ερώτησης στη Βουλή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, αλλά και μετά με μπαράζ ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών συνεντεύξεων, για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Η κίνηση Σπηλιωτόπουλου ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στελέχη, όπως ο Ευρ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε εύστοχη την ερώτηση. Στο εσωτερικό της ΝΔ προκάλεσε ενόχληση το ζήτημα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, αλλά και οι διαρροές στα ΜΜΕ στοιχείων της δικογραφίας σχετικά με την Χρυσή Αυγή.
Η κόντρα αναμένεται να συνεχιστεί και προβλέπεται να έχουμε και άλλα επεισόδια…