Από τον Ian Ford
Ούτε ο μακρινός εξάδελφος του Ζεράζ ντε Βιλιέ και συνεργάτης του Κουρδιστού Πορτοκαλιού Ian Ford δεν μπορεί να αποδώσει το πολιτικοερωτικό θρίλερ που ...
βρίσκεται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσει μια και οι συνεργάτες μας απολαμβάνουν μυθικές αμοιβές.
Ήταν λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου. Στη βίλα του πασίγνωστου επιχειρηματία η εντυπωσιακή ξανθιά με τις ζηλευτές σπουδές είχε απλώσει με χειρουργική ακρίβεια τις γραμμές της άσπρης σκόνης πάνω στον ολόχρυσο δίσκο. Ο επιχειρηματίας που συνήθιζε να στοιβάζει σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ τα μετρητά που κρατούσε στο σπίτι για ώρα ανάγκης ήταν ακόμη ξαπλωμένος στο εντυπωσιακό ανακλινόμενο με το πάτημα ενός κουμπιού κρεβάτι. Μια σειρά χαπιών τα οποία δοκίμαζε πρώτα η οικιακή βοηθός ήταν σχεδόν απαραίτητα για να καταφέρει να σηκωθεί από το κρεβάτι.
Τις δύο τελευταίες ώρες μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο με Γερμανούς φίλους οι οποίοι ανησυχούσαν για την τύχη της Χρυσής Αυγής. Είχαν επενδύσει άλλωστε πολλά εκατομμύρια σε συνεργασία με σκοτεινούς Έλληνες επιχειρηματίες-ένας από αυτούς ο ήρωάς μας-και εφοπλιστές για να στηθεί ένα σκληρό ακροδεξιό κόμμα. Και αίφνης εκεί που δεν το περίμεναν (μια και είχαν καταφέρει να διαθέτουν δικούς τους ανθρώπους στην ελληνική κυβέρνηση) διαπιστώνουν ότι το σχέδιό τους κόντευε να τιναχθεί στον αέρα.
Ένα σχέδιο που γεννήθηκε στην πολυτελή θαλαμηγό του Γερμανού ανηψιού ενός από τα ηγετικά στελέχη των SS και δεν ήταν άλλο από την μεγάλη επιστροφή των Ναζί απ΄άκρου εις άκρου της Ευρώπης. Οι απλοί πολίτες δεν μπορούσαν να αντιληφθούν  πως τα χρήματα δεν μπορούν να εξαφανισθούν από την μια στιγμή στην άλλη και πως για μια ακόμη φορά είχαν συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια. Η φτωχοποίηση των λαών και οι εμφύλιοι πόλεμοι στις χώρες της Ασίας που γεμίζουν με ανθρώπινα κουφάρια μεταναστών την Μεσόγειο,  ήταν η μαγική συνταγή για την επιστροφή του φασισμού.
Η Ελλάδα θα ήταν η χώρα-πειραματόζωο για ολόκληρη την Ευρώπη. Από δω θα έπαιρνε σάρκα και οστά το ολοκληρωτικό σχέδιο. Ο Γερμανός μοιράστηκε τις ανησυχίες του με τον δυσκίνητο ‘Ελληνα επιχειρηματία αλλά στο τέλος της κουβέντας ο δικός μας τον καθησύχασε.
-Την έχω στο σαλόνι μου αυτή τη στιγμή. Θα της πως να σου στείλει φωτογραφία της με το iPhone. Πιστεύω ότι είναι ο ανθρωπός μας. Ναι, θα μπορούσε να είναι η Ελληνίδα Μαρίν Λεπέν. Είναι κλάσεις ανώτερη από τον Μιχαλολιάκο και φυσικά πολύ ελκυστική...
Λίγα χιλιόμετρα μακριά στο σπίτι του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα χτυπούσε το κινητό. Ήταν ένας πρώην πρωθυπουργός που θα έμεινε στην ιστορία για τις στενές σχέσεις του με την διαπλοκή:
-Γιάννη, μαθαίνω ότι ετοιμάζονται να σε διώξουν και εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το επιτρέψεις. Θα πρέπει να φύγεις πρώτος και να βάλεις μπροστά το κόμμα. Ήδη τα έχεις καταφέρει περίφημα. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε σε εκτιμούν. Θα κάνουν την ζωή του Σαμαρά δύσκολη.  Επίσης θα σε συμβούλευα να μην δεχθείς την θέση του κεντρικού τραπεζίτη. Θα πέσει πάνω σου τεράστιο βάρος σ΄αυτή την περίπτωση μια και μπαίνουμε σε μια περίοδο τεκτονικών αλλαγών στην παγκόσμια οικονομία. Εάν δεν σου προσφερθεί θέση στους Ευρωπαικούς μηχανισμούς που θα σου επιτρέψουν να ζήσεις εκτός Ελλάδας, θα σου πρότεινα να σκεφθείς σοβαρά την πολιτική πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός κεντρώου κόμματος. Θα έχεις μαζί σου τους εκδότες, την στιγμή που ο Σαμαράς θα αντιμετωπίσει τεράστια πίεση από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας...
Ο Στουρνάρας τον άκουγε προβληματισμένος την ώρα που σε μια άλλη γωνιά της Αθήνας η Γιάννα Αγγελοπούλου έλεγε στο συζυγό της:
-Θόδωρε νομίζω ότι έφτασε ο καιρός. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε. Το βιβλίο πηγαίνει περίφημα και σε όλα τα μέρη της Ελλάδας ο κόσμος –και ιδιαίτερα οι γυναίκες-με δέχονται με συναισθήματα αγάπης και ενθουσιασμού. Κατάγομαι από μια αριστερή οικογένεια της Κρήτης και θέλω να προσφέρω στην πατρίδα μου. Πρέπει να βγούμε μπροστά μέσα στο 2013...
Οι νεαροί Έλληνες επιχειρηματίες φίλοι του πρίγκιπος Νικολάου ήταν χαρούμενοι. Το μεγάλο event για την επιστροφή του είχε ετοιμασθεί ακόμη και στην τελευταία του λεπτομέρεια. Η βασιλική οικογένεια-οι διάδοχοι του θρόνου-επειτέλους επιστρέφουν σε μια Ελλάδα που η ακροδεξιά και οι βασιλοχουντικοί πολίτες αγγίζουν τους 400 χιλιάδες. Ποτέ άλλοτε στην διάρκεια της μεταπολίτευσης-μετά την πτώση τους χούντας-αυτή η χώρα δεν είχε τόσους ουγκ,  με ισχυρές προσβάσεις στα ΜΜΕ.
Εδώ οι ευθύνες του Τσίπρα- αυτού του αγοριού που αναδείχθηκε από το πάθος του Αλέκου Αλαβάνου στους νεαρούς φλογερούς επαναστάτες-ήταν τεράστιες. Ο Τσίπρας εξαιτίας της απειρίας του βρέθηκε σε έναν ασφυκτικό κλοιό οργισμένων συνιστωσών, διαπλεκόμενων επιχειρηματιών και διεφθαρμένων συνδικαλιστών του βαθέως ΠΑΣΟΚ και σκοτεινού ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αναζητούν σανίδα σωτηρίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Αποτέλεσμα να γίνεται εύκολος στόχος της θεωρίας των δύο άκρων την στιγμή που είχε την χρυσή ευκαιρία να καλπάζει προς την εξουσία. Μια ευκαιρία που ο ίδιος την κλώτσησε με μανία μια και κατά βάθος φοβάται να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας κάτι που το λαικό ένστικτο το μυρίζεται από μακριά και δεν τον εμπιστεύεται...
 http://kourdistoportocali.com