6 Νοε 2013

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα σε βάρος 14 για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία, απάτη και ψευδή βεβαίωση με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, ασκήθηκε σε βάρος 14 προσώπων για την υπόθεση των παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ...

Μετά την απολογία τους, οι κατηγορούμενοι (πρώην πρόεδρος, μέλη Δ.Σ και δυο υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ) οι οποίοι απολογήθηκαν στους ανακριτές Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη και αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σε έναν κατηγορούμενο μόνο επιβλήθηκε υψηλή εγγυοδοσία 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2005 φέρεται να έγιναν στον Οργανισμό απευθείας προσλήψεις 140 υπαλλήλων, κατά παράβαση της διαδικασίας που προέβλεπε η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι περισσότεροι εκ των οποίων μονιμοποιήθηκαν στην συνέχεια και αποσπάστηκαν σε διάφορες άλλες υπηρεσίες Υγείας.

Κι ενώ οι προσλήψεις έγιναν από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2005, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αρκετοί προσληφθέντες πληρώθηκαν και αναδρομικά, πριν καν αναλάβουν τα καθήκοντα τους, καθώς όλοι εμφανίζονται να έχουν προσληφθεί από τις 23 Μαΐου 2005.

Επιπλέον, μια πτυχή της υπόθεσης αφορά στη χορήγηση επιδόματος ύψους 2.200 ευρώ το μήνα, σε γιατρό που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να το εισπράττει.
naftemporiki.gr