Από τον Νίκο Ντε Βιλιέ
Περασμένα μεσάνυχτα στο Παλαιό Ψυχικό. Τα κουφαηδόνια που έχουν ξεμείνει στην Αθήνα κουρνιάζουν στις  πράσινες φυλλωσιές. Κάπου κάπου ένα δειλό φτερούγισμα διακόπτει την παραδεισένια γαλήνη του προαστείου. Τέτοιες ώρες εδώ και ...
οι γάτες είναι προσεκτικές  στις μετακινήσεις τους. Η περιοχή διαθέτει  πιο πολλές κάμερες από την  20th Century Fox . Πολυάριθμοι είναι και οι πάσης φύσεως γορίλες και αστυνομικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, που στρατοπεδεύουν εδώ από τότε που το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε το κράτος. Από τότε οι παραδοσιακοί αστοί της περιοχής αισθάνονται πρόσφυγες στα σπίτια τους. Βρωμιαραίοι πασόκοι που θάλεγε κι ο Βασίλης Λεβέντης κατέλαβαν το Παλαιό Ψυχικό και την Φιλοθέη κάνοντας κομμάτια την αισθητική του tea time που απολαμβάνουν οι κυρίες του καλού κόσμου. Εδώ όταν πέφτει το σκοτάδι ακόμη και το κροτάλισμα των εξατμίσεων από τα παπιά των  delivery boys  που ακούγονται στο βάθος πίσω από τις φυλλωσιές προκαλεί κόκκινο συναγερμό. Οι γορίλες τινάζονται σαν αιλουροειδή, κάποιοι από δαύτους φοράνε τις μάσκες του χημικού πολέμου ενώ κάποιοι άλλοι ξαπλώνουν πίσω από τους μαντρότοιχους με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Χαλαρώνουν μόνο όταν ακούσουν τον επικεφαλής να τους φωνάζει
-Πιτσαδόρος ρε χαιβάνια, δεν είχατε πιτσαδόρο στα χωριά σας;
Κι όμως εκείνο το βράδι, δύο άνδρες καβάλα στη βέσπα διέσχιζαν αμέριμνοι την περιοχή με την οικειότητα ότι την κατέχουν. Δεν έδιναν δεκάρα για τον ενοχλητικό θόρυβο της εξάτμισης. Ο ένας από τους δύο είχε επισκεφθεί καβάλα στην βέσπα σχεδόν όλους τους πρωθυπουργούς και τους προέδρους της- κατά κάποιο τρόπο- ελληνικής δημοκρατίας. Μεταξύ μας οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι παρά μια Κολομβία των Βαλκανίων στα χέρια μιας χούφτας ολιγαρχών. Στη βίλα ενός από δαύτους πήγαιναν εκείνο το βράδι οι δύο ευτυχισμένοι  άνδρες που σιγοτραγουδούσαν ένα σκοπό της εποχής τους με μια μικρή πρόχειρη διασκευή ως προς τους στίχους.
 -Τσι μιας δραχμής τα περγαμόντα,
την αγάπης μας θυμίζουν
μα είσαι τώρα μακριά
και έπαψαν πια να μοσχομυρίζουν
Τσι μιας δραχμής τα περγαμόντα
μου τα χάριζες σε κάθε ραντεβού μας.
Μου ’λεγες πώς η αγάπη μας
σαν το άρωμα τους θα μοσχοβολάει.

Στο τιμόνι της βέσπας ήταν ο παραδοσιακός εκδότης-περγαμοντοπαραγωγός Γιώργος Κουρής που τον είδαμε πρόσφατα να μπουκάρει από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου και να ψιθυρίζει δυο φωνήεντα στο αυτί του πρωθυπουργού μας.

Συνοδηγός του στην νυχτερινή βόλτα ο Νώντας, ο λογιστής του, σε ρόλο δοκιμαστή. Ο Γιώργης ο Κουρής δεν χαμπαριάζει τίποτε γι αυτό και κυκλοφορεί με την μικρή βέσπα easy rider στα Κολωνάκια. Μάλλον για την ακρίβεια το μόνο που φοβάται είναι να μην τον δηλητηριάσουν με το φαγητό ή τα γλυκά στα διάφορα καλέσματα. Γι αυτό τον λόγο παίρνει μαζί του τον Νώντα. Ο Νώντας δοκιμάζει πρώτος τα φαγητά κι όταν περάσει ένα τέταρτο κι ο Νώντας δεν έχει ψοφήσει τσιμπάει κάτι κι ο Γιώργης ο Κουρής. Ο Κουρής κατά βάθος μισεί τον Νώντα γιατί είναι ο άνθρωπος που πληρώνει-τρόπος του λέγειν-τους εργαζόμενους με τα λεφτά του Κουρή.
-Δεν φτάνει που διδάσκω δημοσιογραφία στα κωλόπαιδα πρέπει κι όλας να τα πλερώνω. Εσύ τους κακομαθαίνει Νώντα, οπότε και να ψοφήσεις δεκάρα δεν δίνω.
Σε λίγο θα έφταναν στον προορισμό τους. Η βίλα του επιχειρηματία ήταν διάσπαρτη από γορίλες ενώ στο δρόμο διέκρινες παρκαρισμένες καλογυαλισμένες μερσεντές, μπέμπες και πολυτελή τζιπ. Καμιά 30αρά ισχυρά ονόματα του τόπου είχαν δώσει εδώ το ραντεβού τους με σχεδόν συνομωτικό τρόπο. Όλοι τους αποτελούσαν το περίφημο λόμπι της δραχμής και ο Γιώργης ο Κουρής ήταν ο επίτιμος καλεσμένος τους και ο ομιλητής της βραδιάς.
Μόλις έσκασε μύτη με την βέσπα και τον Νώντα άνοιξε διάπλατα η σιδερένια πύλη της βίλας ενώ οι προβολείς της εισόδου έπεσαν πάνω τους με αποτέλεσμα ο Γιώργης, ο Νώντας και η βέσπα να αποτελούν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
Καθώς ξεπέζευαν από τη βέσπα ο Νώντας ανέλαβε να την παρκάρει  και ο Κουρής κατευθύνθηκε στο αυτοσχέδιο πόντιουμ. Ήταν ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς.
-Να ξέρετε ότι στον πόλεμο δεν πάνε οι κοπέλες. Γι αυτό και θέλω να πιστεύω ότι έχω να κάνω με άνδρες παντελονάτους που δεν σας δέρνουν οι γυναίκες σας και οι γραμματείς σας. Ο πόλεμος είναι με την κυβέρνηση και το σύστημα που τη στηρίζει. Η χώρα πρέπει να βγει από το ευρώ και να γυρίσει στη δραχμή, ο Κουρής μιλάει τώρα κι όλα τα λαμόγια να πάνε να γαμηθούν. Εγώ λοιπόν κοπελούδες μου, ξεκινάω μόνος μου τον αντιμημονιακό αγώνα κι όποιος από σας φοράει παντελόνια να με ακολουθήσει και να με βοηθήσει με τον τρόπο του. Κάποιοι από σας πρέπει να μου δώσουν διαφήμιση για τα κανάλια και την καινούργια εφημερίδα την Κόντρα, η οποία θα είναι τουλάχιστο η  Νew York Τimes της δραχμής για τα ελληνικά δεδομένα. Θα μπαίνει στα καλύτερα σπίτια αλλά και στα χαμόσπιτα όπως η Αυριανή που γκρέμισε τον καραμανλισμό, μην σας γαμήσω τα πρέκια. Όσοι από σας είστε μεγαλοεκδότες και συμφωνείτε με την επιστροφή στη δραχμή να βάλετε τσι δημοσιογράφους σας να δουλέψουν τζάμπα στην εφημερίδα μας. Την νέα εφημερίδα του λαού. Θα τσι πολεμήσουμε με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο κι όπως γνωρίζετε ο Γιώργης, ο Κουρής έχει πολλά όπλα κρυφά και φανερά. Όσοι δεν είστε μαζί μου, είστε απέναντί μου και θα σας γαμήσω. Κι ο Αντωνάκης που είναι καλαματιανός να ξέρει ότι δεν τον συνεφέρει να πάει κόντρα στον Γιώργη τον Κουρή. Ο πόλεμος άρχισε και θα είναι πιο άγριος από ποτέ. Ακόμη κι αν χρειασθεί κάποιοι από σας να καταστραφούν δεν έγινε και τίποτε. Έτσι κι αλλιώς είστε χαμένα κορμιά παρότι έχετε λεφτά. Σας υπενθυμίζω ότι αν προσθέσετε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής και όλες τις κρυφαδελφές της δραχμής που κρύβονται στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ θα διαπιστώσετε ότι είμαστε πλειοψηφικό ρεύμα. Κι όλο αυτό το ρεύμα θα έχει πλέον την εφημερίδα του. Μάλιστα το πρώτο μας φύλλο πούλησε 23.000 φύλλα στα περίπτερα. Αυτός είναι ο Κουρής γαμώ το ξησταύρι σας. Κι όταν στο τέλος νικήσουμε θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτυ στη Κεφαλονιά, στη φάρμα μου με τα περγαμόντα. Θα σας φιλέψω όλους δηλητηριασμένα περγαμόντα και θα σας ξεπαστρέψω. Μόνο τον Σταύρο τον Ψυχάρη που είναι πραγματικός φίλος  θα τον αφήσω να ζήσει. Καλό αγώνα γαμίδια.
-Και πουσαι Νώντα, έλα να δοκιμάσεις από τον μπουφέ αυτά εδώ τα μπιχλιμπίδια, γαμώ την θεία σου την απετάλωτη...