28 Νοε 2013

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η κρίση για τον περιορισμό χρηματοδότησης σε κόμματα

bouli-ktirio-arxeiouΗ Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα αποφασίζει ποιο κόμμα εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου για τον περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης, σύμφωνα με αλλαγές που...
προωθούνται στον Κανονισμό της Βουλής. Οι αλλαγές θα ψηφιστούν την προσεχή Δευτέρα, ενώ οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στα κόμματα συνεχίζονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, η οποία συνεδρίασε σήμερα αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η προσαρμογή του Κανονισμού της Βουλής στο νόμο για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Έτσι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κρίνει σε ποια κόμματα πρέπει να υπάρξει περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, θα εισηγείται στην Ολομέλεια και αυτή θα λαμβάνει την τελική απόφαση.
Κατά ψήφισαν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος, που διαφοροποιήθηκε από την ψήφο του κόμματός του.
Επίσης προτείνεται να ιδρυθεί Ειδική Μόνιμη Επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί την συμμόρφωση της Ελλάδος με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η Επιτροπή θα έχει 21 μέλη, θα αποτελείται από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και από τους Βουλευτές που συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Πρόεδρος της νέας Επιτροπής θα είναι ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Με άλλη διάταξη διευρύνεται το πεδίο αρμοδιότητας της Επιτροπής Σοφρωνιστικού Συστήματος προκειμένου να μπορεί να ελέγχει όλες τις μορφές κράτησης, και όχι μόνο τις φυλακές.http://lykavitos.gr/archives/68986