14 Νοε 2013

Μετά τη Ντόρα και ο Τριαντάφυλλος του ΠΑΣΟΚ προτείνει την επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, μίλησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» με τους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου, και απευθυνόμενος στον ..
Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, διατύπωσε πρόταση για διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με συμμετοχή και της ΔΗΜΑΡ.

Ο Κ. Τριαντάφυλλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η χώρα έχει ακόμα πολύ δύσκολο δρόμο. Και γι΄ αυτό είναι αναγκαία η ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Στην παρούσα συγκυρία πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η ενισχυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, είναι αναγκαία, τόσο για την προώθηση συγκεκριμένων προγραμματικών στόχων στους οποίους υπάρχουν συμπτώσεις, όσο και για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας.

Απέναντι σε αυτήν την προοπτική, παρουσιάζεται ένας πολιτικά ετερόκλιτος και ανερμάτιστος πόλος με αντι-μνημονιακό μανδύα, χωρίς πρόγραμμα, με μοναδικό στόχο να κερδίσει την εξουσία.»

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι ανάλογη πρόταση κατέθεσε σήμερα το πρωί και η Ντόρα Μπακογιάννη (εδώ). Όλα αυτά πάντως προϋποθέτουν και αλλαγή πρωθυπουργού, για να ξέρουμε δηλαδή και για ποιο πράγμα μιλάμε...