14 Νοε 2013

Μπακογιάννη: Η πρόταση περί επιστροφής της ΔΗΜΑΡ απευθύνεται στον Σαμαρά




«Δεν περίμενα η ΔΗΜΑΡ να πει αμέσως το ναι. Η πρόταση μου απευθύνεται στον πρωθυπουργό της χώρας, εκείνος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη χθεσινή της δήλωση να αναλάβει ο Αντώνης Σαμαράς πρωτοβουλία για να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση...


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι οι 153 κυβερνητικοί βουλευτές αποτελούν «μικρή πλειοψηφία μπροστά στο μέγεθος προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη « όταν ο αριθμός είναι 153 ο κάθε συνάδελφος μπορεί να κάνει τον Ταρζάν. Δεν είναι η ώρα για τέτοια πράγματα», τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μία νέα προγραμματική συμφωνία και εκτιμώντας ότι η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, «θα ενισχύσει την διαπραγματευτική μας θέση».

Και συνέχισε λέγοντας ότι θα ήταν σωστή πολιτική κίνηση να αναλάβει πρωτοβουλία ο Αντώνης Σαμαράς ώστε να αυξηθεί η πλειοψηφία, «αφού οι στόχοι είναι κοινοί, να βρούμε κοινό τόπο και να πάμε μαζί μέχρι τις εκλογές του 2016».

Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι είναι σαφές ότι δεν πείθει. «Δεν υπάρχει κανείς να πιστεύει ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε.

πηγή:  Το Ποντίκι web