23 Νοε 2013

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έντονα φαινόμενα την Κυριακή, πέφτει σημαντικά η θερμοκρασία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για έντονα φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας.
Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από το Σάββατο το βράδυ με τα ..
φαινόμενα να εντείνονται στη δυτική Πελοπόννησο και στην ανατολική Πελοπόννησο.
Την Κυριακή, τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην ανατολική Στερεά , την Εύβοια και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Την ίδια ώρα, αναμένεται να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπειρο, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Στην Αττική αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 14 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται βροχόπτωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρα, η οποία θα ενταθεί τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.
Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, όπου αναμένεται πέσουν χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Την Τρίτη, τέλος, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για δραματική πτώση της θερμοκρασίας με την Αθήνα να πέφτει μέχρι τους 8 βαθμούς και τη Θεσσαλονίκη να φθάνει τους 3 βαθμούς Κελσίου!