30 Νοε 2013

Η προσπάθεια Τσίπρα για απόσυρση της πρότασης της εξεταστικής για τα υποβρύχια



Τσίπρας ΒουλήΕνδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα στον 9,84 και στην Νόνη Καραγιάννη, την Πέμπτη 28.11, σχετικά με την εξεταστική για τα υποβρύχια. Συγκεκριμένα είπε: «Εμείς ...
αποσύρουμε αύριο κιόλας την πρόταση για εξεταστική επιτροπή, αν η κυβέρνηση έρθει -ως έχει υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς ότι θα έκανε μέχρι 31/12/12-, με μια λύση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παραλαβή των υποβρυχίων και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Εάν πράγματι η κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς και κάθε άλλος αρμόδιος υπουργός μπορούν να μας διαβεβαιώσουν ότι επίκειται λύση και μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τότε δεν χρειάζεται να απασχοληθεί το ελληνικό κοινοβούλιο στην αναζήτηση ευθυνών παρελθόντων ετών. Αλλά δεν πρόκειται».
Άλλη μια υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το βάρος των σκληρών ερωτημάτων που έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον σε μονομαχία ήθους, τονίζοντας του ότι η συκοφαντία είναι άτιμη πράξη κατά το ποινικό δίκαιο.
Ο κ. Τσίπρας, αντιλαμβάνεται ίσως πόσο εκτεθειμένος είναι και προσπαθεί για άλλη μια φορά να ξεφύγει από το «κάδρο» της υπεράσπισης σκοτεινών συμφερόντων εις βάρος του δημοσίου και των εργαζομένων. Ο κ. Τσίπρας είναι αναγκασμένος να έρθει στη Βουλή γιατί αυτοεγκλωβίστηκε στις συκοφαντίες του και οφείλει πλέον πολλές κρίσιμες απαντήσεις. Τον περιμένουμε.
Ο Γραμματέας της ΚΟ, Π. Ρήγας, ζήτησε την Πέμπτη, από τη Διάσκεψη των Προέδρων, επίσπευση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης που κατέθεσε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.