29 Νοε 2013

Τέλος οι «χρυσές» εθελουσίες από το Δημόσιο -Θα φεύγουν με λιγότερα λεφτά

Εκτός από τις 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014 η συμφωνία με την Τρόικα περιλαμβάνει και εθελούσιες αποχωρήσεις, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η ..
υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Οπως διευκρίνισε η κυρία Χριστοφιλοπούλου οι εθελούσιες αποχωρήσεις από το Δημόσιο δεν θα αποτελούν προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και δεν θα έχουν σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών, τονίζοντας παράλληλα ότι «στο παρελθόν υπήρχαν "χρυσές'' εθελούσιες έξοδοι, τις οποίες το ελληνικό δημόσιο και οι φορολογούμενοι πλήρωναν πολλαπλά».
Στην τελική φάση η αξιολόγηση των φορέων των υπουργείων
Αναφερόμενη στη διαδικασία της αξιολόγησης των φορέων των υπουργείων η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε πως πολλά από αυτά έχουν περάσει στη τελική φάση, ερευνούν, δηλαδή το «αν επιτελούν αποτελεσματικά τον σκοπό τους και αν αυτός ο σκοπός συνεχίζει να υφίσταται, διότι υπάρχουν και οργανισμοί-φαντάσματα».
«Εχουν ψηφιστεί συγχωνεύσεις φορέων αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε διοικητικό επίπεδο οι αναδιαρθρώσεις των υπηρεσιών τους. Πρέπει να σταματήσουμε να πατάμε σε δυο βάρκες. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορεί να συμβάλει στη διοικητική διαδικασία και να έχει γνώμη, όμως η αξιολόγηση γίνεται από τα αρμόδια υπουργεία», πρόσθεσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Πρόσληψη 11.000 νέων ανθρώπων που έχουν περάσει από ΑΣΕΠ στη θέση αυτών που θα απολυθούν
Τέλος, η κυρία Χριστοφιλοπούλου επανέλαβε ότι για κάθε μια αποχώρηση από το Δημόσιο θα υπάρχει και μια πρόσληψη. «Για κάθε μια από τις 15.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, θα υπάρχουν και 15.000 προσλήψεις. Περίπου 11.000 νέοι άνθρωποι, διαφόρων ειδικοτήτων, που έχουν περάσει από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν, κατά προτεραιότητα, σε θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις επανατοποθετήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.