6 Νοε 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ



ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ 250.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ
(πληροφορίες στην ιστοσελίδα: asfalismenosaspis.blogspot.com)

ΑΘΗΝΑ 4/11/2013

Μετά τα τέσσερα χρόνια εντατικών παρεμβάσεών μας ως Σωματείου, προς όλα τα ....
κόμματα, την Τράπεζα της Ελλάδος και τα όργανα της εκκαθάρισης, και προκειμένου να μην αποζημιώσουν τους ασφαλισμένους των δύο ασφαλιστικών εταιρειών, επεξεργάζονται την καθολική σχεδόν εξόντωσή μας, μη αποδεχόμενοι την δική μας συνεργασία για την δίκαιη και σύμφωνα με το Νόμο ΛΥΣΗ.

Και τούτο, εφόσον οι νέοι διοριζόμενοι: επόπτης και εκκαθαριστής με την σύμφωνη γνώμη δυστυχώς της Τράπεζας της Ελλάδος (Δ.ΕΙ.Α) ως εποπτικής των Αρχής, επαναλαμβάνουν εκ νέου μια διαδικασία, παρά την ολοκλήρωση αυτής από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου ζωής, με την κατάθεση Κατάστασης Ασφαλισμένων και απαιτήσεών μας στην Τράπεζα Ελλάδος και την ανάρτησή της στον επίσημο ιστότοπο της Τ.τ.Ε, προκειμένου να ροκανίζουν δήθεν αιτιολογημένα τον χρόνο, απομειώνοντας και απαξιώνοντας έτσι την εναπομείνασα περιουσία αυτών των εταιρειών με αμφίβολα εν τέλει αποτελέσματα για το συμφέρον των ασφαλισμένων, παρά τις κατ’ επανάληψιν δικές μας παρεμβάσεις με κάθε τρόπο (εγγράφως, -με εξώδικα ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ/μη εγκεκριμένα αιτήματα, ως και συλλογικώς δρώντες).

Όλα τα ανωτέρω συν-κοινοποιήθηκαν από εμάς διαρκώς και στην Κυβέρνηση (ενδεικτικά: Πρωθυπουργό, Υπουργείο Οικονομικών, Αν. ΥΠ.ΟΙΚ κ. Σταϊκούρα, ΥΠΟΙΚ κ. Στουρνάρα, Τράπεζα της Ελλάδος (Δ.Ε.Ι.Α), και λοιπούς φορείς) και με συχνές επισκέψεις σε όλους αυτούς, τονίζοντας την αδικία που θέλουν να επιβάλλουν.

Και παρά ταύτα και χωρίς ιδιαίτερες συγκεκριμένες διαβουλεύσεις μαζί μας, ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΏΝΤΕΣ επιχειρούν να ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

Ως εκ τούτου: απαιτούμε: ή την υλοποίηση έστω του Νόμου αυτού, που θέσπισε την μερική μας συγκεκριμένη κατοχυρωμένη ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ αποζημίωση τουλάχιστον του 70% της απαιτήσεώς μας, ή την νομοθέτηση της έγγραφης προτάσεως της Νέας Δημοκρατίας περί συγκεκριμένης ΛΥΣΗΣ στο Πρόβλημά μας, ως αυτή ακριβώς αναφέρεται ΣΤΟ: ΑΠΟ 12/6/2012 ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ της Ν.Δ, δηλαδή: (αναδοχή των ασφαλιστικών μας σχέσεων από το Ε.Κ.ΙΔ.Α.Ζ με την αξιοποίηση της περιουσίας αυτών και την σύγχρονη ανεύρεση ειδικής χρηματοδότησης του Ε.Κ.ΙΔ.Α.Ζ, με στόχο έως την πλήρη κάλυψη των απαιτήσεων των ασφαλισμένων με την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος).

Τους προειδοποιούμε: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟΝ (3867/2010, ΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 Ν. 4002/2011 ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Τ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

Μήπως δεν έχουν αυτοί αναφέρει στην ΤΡΟΙΚΑ την χρηματοδότηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, α) τόσο βάσει άρθρου 17 Ν. 4002/2011 άρθρο 3 και 4 με την έκδοση ομολόγων αντί μετρητών μέσω δανεισμού του από το Ελληνικό Δημόσιο έως του ποσού των 200.000.000 ευρώ, όσο και β) βάσει άρθρου 2 παρ. 3 περίπτ. θ΄ Ν 3867/2010, ως τροποποιηθέντος τούτου ισχύει, μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων, θέτοντας σε αμφότερες αυτές τις περιπτώσεις ενέχυρο επί των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών του Ε.Κ.Ζ σύμφωνα με το άρθρο 10 Ν. 3867/2010;

Ποιός και πώς μπορεί να αδιαφορεί για εμάς τους 250.000 ασφαλισμένους;

Γιατί να μην ελπίζουμε στην αποζημίωσή μας;

Σε τι φταίμε για να επωμισθούμε αυτήν την τεράστια ταλαιπωρία που συνεχίζεται επί 4ετία;


Τι δεν πράξαμε σωστά? Που εμπιστευθήκαμε και πιστέψαμε την ασφαλιστική αγορά, τον θεσμό της Ιδιωτικής ασφάλισης ως συμπληρωματικής της Κοινωνικής Ασφάλισης;


Αυτής που σήμερα προτάσσεται από την ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΉ ΑΓΟΡΆ ΚΑΙ τους ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΟΎΝΤΕΣ να καταστεί ο δεύτερος και τρίτος πυλώνας ασφάλισης για τις ιδιωτικές συντάξεις και την περίθαλψη, συνεπίκουρη του δημοσίου φορέα;


ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ. ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ. 


Δεν οφείλατε μέχρι σήμερα, όλη η ασφαλιστική αγορά, (ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστικοί εν γένει διαμεσολαβούντες), να συμβάλλετε πιέζοντας την πολιτεία, ώστε να βρεθεί άμεση βιώσιμα ρεαλιστική λύση, κερδίζοντας μακροπρόθεσμα την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία όλων εμάς των καταναλωτών ασφαλισμένων που χάσατε, από το να προσδοκάτε αρχικά βραχυπρόθεσμα ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑΚΆ ΜΌΝΟ οφέλη, λεηλατώντας το χαρτοφυλάκια Ζωής αυτών των ασφαλιστικών εταιρειών: “ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ ΚΑΙ COMMERCIAL LALUE AAE”, με τα αντίθετα για εσάς ΔΥΣΤΥΧΩΣ σήμερα πια αποδεδειγμένα αποτελέσματα στην παραγωγή σας /ΖΗΜΙΑ;


ΠΟΥ ΕΓΚΕΙΤΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ ΕΣΑΣ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ να προσπαθείτε να διευρύνετε την πελατεία σας μέσω της ιδιωτικής σύνταξης και νοσοκομειακής περίθαλψης, ΔΡΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΡΥΦΑ ΜΕ ΑΝΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ,ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ;


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΑΣ ΩΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, από το οποίο μόνο ΩΦΕΛΗ να είσθε σίγουροι, ΟΤΙ προσδοκάτε, ΕΠΑΝΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Μ Ο Ν Ο Δ Ρ Ο Μ Ο Σ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ 


Απευθυνόμενοι δε στους Βουλευτές όλων των κομμάτων το Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Τους γνωρίζουμε ότι η υπομονή μας έγινε πια ΘΥΜΟΣ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΠΡΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ 1.000.0000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.



Νοιώθουμε δε την ανάγκη στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσουμε: το ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ: ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΣΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ, ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ κκ. ΚΟΥΡΑΚΟ  ΚΑΙ   ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΗ. 
 
Γιατί οι διαβασμένοι είναι λίγοι δυστυχώς μέσα στην Βουλή.
 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. 


ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ, ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΑΡΕΛΘΟΥΝ !