27 Νοε 2013

“Καλή για το ελληνικό Χρηματιστήριο η υποβάθμιση” εκτιμούν οι αναλυτές


«Για τους επενδυτές των αναπτυγμένων αγορών, η Ελλάδα σίγουρα ήταν εκτός ραντάρ, καθώς αποτελούσε ένα μικρό μέρος ενός μεγάλου σύμπαντος. Σίγουρα θα δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε ..
αυτήν την αγορά τώρα καθώς θα αποτελεί ένα μεγαλύτερο μέρος ενός μικρότερου σύμπαντος», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του τμήματος global equities της Henderson Global Investors, Matthew Beesley.
«Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί. Τον Οκτώβριο το 71,69% των αγορών σε όρους αξίας συναλλαγών προήλθε από ξένους επενδυτές. Ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών άγγιξε τα 147 εκατ. ευρώ το τρέχον τρίμηνο (από τις αρχές Οκτωβρίου). Και το 40% της κινητικότητας προέρχεται από τις τραπεζικές μετοχές, που δείχνει ότι έχει επιστρέψει το ενδιαφέρον για ελληνικές τράπεζες μετά το επιτυχημένο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησής τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΧΑ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.
«Η μεταφορά στις αναδυόμενες αγορές έχει επίσης αυξήσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών και αυτό φαίνεται από την αύξηση των επισκέψεων στην Ελλάδα από διάφορα funds που θέλουν να μάθουν περισσότερα για ορισμένες εταιρείες», σημείωσε.
Ο αναλυτής της BofA Merrill Lynch, Michael Harris, σε έκθεσή του τονίζει πως η ανεργία στην Ελλάδα έχει φτάσει στο ρεκόρ του 27%, όμως άλλα οικονομικά στοιχεία έχουν βελτιωθεί και η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη παραμένει προς το παρόν «αδιανόητη».
Σύμφωνα με τον αναλυτή, οι βελτιώσεις αυτές έχουν ενσωματωθεί στο πρόσφατο ράλι των ελληνικών μετοχών. «Η μεταφορά του δείκτη έχει βοηθήσει, καθώς πολλοί από τους επενδυτές Παγκόσμιων Αναδυόμενων Αγορών ξαναβλέπουν την Ελλάδα, όμως καθώς η Ελλάδα είναι μια πολύ μικρή παγκόσμια αναδυόμενη αγορά, θεωρείται απίθανο ότι θα έπρατταν κάτι τέτοιο εάν δεν υπήρχε η αίσθηση ότι η Ευρώπη βελτιώνεται και εάν δεν υπήρχε η ελπίδα ότι τα χειρότερα κοντεύουν να τελειώσουν για την Ελλάδα», ανέφερε στο CNBC.
http://www.bankwars.gr