22 Νοε 2013

Ματαιώνεται η σύσκεψη Αρβανιτόπουλου με πρυτάνεις και διοικητικούς

Δεν θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη σύσκεψη στην οποία είχε καλέσει πρυτάνεις και διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Παιδείας, καθώς μετά τη διαφαινόμενη άρνηση των διοικητικών υπαλλήλων να ανταποκριθούν στην πρόσκληση...
και ο προεδρεύων της Συνόδου των πρυτάνεων Γ.Μυλόπουλος ενημέρωσε με επιστολή του τον Κ.Αρβανιτόπουλο ότι τόσο για τον ίδιο όσο και για άλλους πέντε πρυτάνεις δεν είναι εφικτό να συμμετέχουν στη συνάντηση.

Ο κ. Μυλόπουλος σημείωσε ότι η πρόσκληση είναι θετικό βήμα, αν και με καθυστέρηση, ωστόσο ανακοινώθηκε πολύ αργά το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν οι πρυτάνεις που βρίσκονται εκτός Αθηνών.

Σε ό,τι αφορά την ουσία, ο πρύτανης του ΑΠΘ ζήτησε η συνάντηση να γίνει τη Δευτέρα και με διευρυμένη ατζέντα, καθώς τα προβλήματα στα Πανεπιστήμια είναι πολλά.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων είχαν τονίσει ότι η πρόσκληση σε διάλογο για τη «διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ» έπρεπε να έχει προηγηθεί των απολύσεων και εφόσον ο υπουργός δεν αποσύρει την υπουργική απόφαση για τις απολύσεις δεν τίθεται θέμα διαλόγου.

Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος έχει, σύμφωνα με το in.gr, καλέσει σε συνάντηση στις 13:00 σήμερα, Παρασκευή, τους πρυτάνεις των ανοιχτών ΑΕΙ, αλλά -τελικά- και τον πρύτανη του κλειστού Πανεπιστημίου Αθήνας, καθώς και τους διοικητικούς υπαλλήλους, προκειμένου «η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στην διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Παρασκευής, ο Κ.Αρβανιτόπουλος εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός σχετικά με το ζήτημα που είχε θέσει στην πρόσκληση προς πρυτάνεις και διοικητικούς υπαλλήλους ότι «ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια», επισημαίνοντας ότι έχει καλέσει και τον Θ.Πελεγρίνη, αν και το Πανεπιστήμιο Αθήνας είναι κλειστό - το μόνο κλειστό ΑΕΙ, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας.

Πάντως, ο χρόνος για την υλοποίηση της συνάντησης δεν θα είναι πρόβλημα, καθώς ο υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το χρονικό ορίζοντα του διαλόγου, λέγοντας ότι το ραντεβού θα μπορούσε να γίνει και τη Δευτέρα.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο διάλογος αφορά την επόμενη ημέρα στα ΑΕΙ και πως δεν τίθεται ζήτημα για τη διαδικασία της διαθεσιμότητας, η οποία πλέον ολοκληρώθηκε. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων, αλλά διαθεσιμότητας.

Την Παρασκευή, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφασίζουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους, ενώ τόσο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όσο και στο ΕΜΠ έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις των Συγκλήτων, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά και τις παραιτήσεις των μελών τους.

πηγή