26 Νοε 2013

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Καρπούς αποδίδουν οι έλεγχοι γνησιότητας των τίτλων σπουδών των εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων. Μέχρι στιγμής επί συνόλου 470 περιπτώσεων, στις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, εντοπίσθηκαν δέκα υπάλληλοι...
με πλαστά πιστοποιητικά.
Σημειώνεται ότι από το σύνολο των 4500 δημοτικών υπαλλήλων έχει, έως σήμερα, απευθυνθεί ερώτημα πιστοποίησης προς τους εκδότες των τίτλων σπουδών για περίπου 1350. Στους αριθμούς αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι δημοτικοί αστυνομικοί - που ελέγχονται από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης – και για τους οποίους, έχουν ανακληθεί οι διορισμοί 6 υπαλλήλων.
Οι τίτλοι σπουδών που ελέγχονται είναι απολυτήρια υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ, μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα, καθώς και τίτλοι γνώσης ξένων γλωσσών και πιστοποιήσεις γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Καθημερινά αποστέλλονται προς έλεγχο, περίπου 100 τίτλοι σπουδών, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του έτους. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι λόγω της απεργίας σε αρκετά ΑΕΙ της χώρας δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις για μεγάλο τμήμα πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
φιμωτρο