12 Νοε 2013

Ο Τσίπρας απολογείται στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τα είπα έτσι ακριβώς στο Τέξας

Με απολογητικό ύφος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας της...
κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε κορυφαία στελέχη του κόμματος. Ο λόγος των εσωτερικών τριγμών της Κουμουνδούρου αποτελούν οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Τσίπρα στο Τέξας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η Ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος. Ωστόσο η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη».
Μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατατέθηκε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, από την Ολομέλεια της Βουλής, και τις βολές που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης από πλήθος βουλευτών, ότι η πρόταση μομφής υποκινήθηκε προκειμένου να «συσπειρωθεί» η Κουμουνδούρου, ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» κάνει λόγο για απολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε κορυφαία στελέχη.
Το θέμα των δηλώσεων περί παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη στο Τέξας,  απασχόλησε μεγάλο μέρος της συνεδρίασης του κορυφαίου οργάνου του κόμματος στο οποίο συμμετέχουν οι Νίκος Βούτσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Κώστας Αθανασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται Τα ΝΕΑ, ο κ. Τσίπρας αφού άκουσε όσα είχαν να καταθέσουν τα μισά στελέχη της πολιτικής γραμματείας, εμφανίστηκε με απολογητικό ύφος και υποστήριξε ότι τα όσα πραγματικά είπε κατά την ομιλία του στο Τέξας παραποιήθηκαν, παρά το γεγονός ότι η ομιλία του μεταδόθηκε και στην Ελλάδα.
Σε ότι αφορά την πρόταση μομφής, στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι λειτούργησε «εκτονωτικά» και ότι κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής αναδείχθηκε η πλήρης ένδεια επιχειρημάτων της κυβέρνησης, φανερώνοντας τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει. Όπως λένε, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκχυδάισε την συζήτηση με πρωτόγνωρες εκφράσεις και έδωσε ένα ακόμη πλήγμα στους θεσμούς και στην κοινοβουλευτική διαδικασία.
Φωτογραφία: Eurokinissi
http://www.koolnews.gr