29 Νοε 2013

Ψήνεται συμμαχία ΝΔ-ΑΝΕΛ στον δήμο Νεάπολης-Συκεών


Picture 0 for Ψήνεται συμμαχία ΝΔ-ΑΝΕΛ στον δήμο Νεάπολης-Συκεώντου Τάσου Τασιούλα
Ο σημερινός επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, Δημήτρης Ζιγκερίδης, αναμένεται να είναι ο εκλεκτός της ΝΔ για να διεκδικήσει το Δήμο απέναντι στο ..
σημερινό δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη. Αν και ήδη ετοιμάζεται άλλο «δεξιό» ψηφοδέλτιο, στο οποίο όμως δεν αναμένεται κομματική υποστήριξη, με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Σταυρίδη.
Βασικός διεκδικητής της δημαρχίας για λογαριασμό της ΝΔ θα είναι ο κ. Δημήτρης Ζιγκερίδης, ο οποίος αναμένεται να πάρει και την επίσημη υποστήριξη του κόμματος (όχι το χρίσμα, όπως λέει και επισήμως η ΝΔ).
Η παρουσία του κ. Ζιγκερίδη κρίνεται θετική, σε ένα Δήμο, που είναι «βαμμένος πράσινος», ενώ θεωρείται και από τους αυτοδιοικητικούς που μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κ. Δανιηλίδη.
Ο κ. Ζιγκερίδης πάντως έχει την υποστήριξη των βουλευτών, Κώστα Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού, ενώ είναι πιθανό να έχει στο πλευρό του και τον Κώστα Κυζιρίδη, που ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες και αναμένεται να μην κατεβεί αυτόνομα, όπως είχε διαρρεύσει. Αν ο… γάμος επιτύχει, τότε θα πρόκειται για την πρώτη συνεργασία πανελλαδικά ανάμεσα σε δυνάμεις της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ότι δεν πρόκειται να υποστηριχθούν υποψήφιοι της ΝΔ…
Από το χώρο της ΝΔ θα υπάρξει πάντως κι άλλη μια υποψηφιότητα στα σίγουρα. Πρόκειται για τον κ. Ανδρέα Σταυρίδη, πρώην προϊστάμενο του γραφείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Θεσσαλονίκης (επί Βασίλη Παπαγεωργόπουλου), αλλά και με θητεία στα πολιτικά γραφεία της Έλενας Ράπτη και του Σταύρου Καλαφάτη. Ο ίδιος φέρεται να έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Γιάννη Ιωαννίδη και την επόμενη Τετάρτη, στο Ρετζίκι θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό του στους φίλους του, ενώ ανήμερα της ονομαστικής εορτής του, στις 30 του μήνα, θα κάνει και την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, όπως δήλωσε στη Voria.gr. Ο ίδιος σημειώνει ότι δε θα διεκδικήσει χρίσμα από τη ΝΔ και πως το ψηφοδέλτιό του «είναι διαπαραταξιακό».
http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=158235