5 Νοε 2013

Διορισμοί "σκάνδαλο" στα νοσοκομεία - Δεν προβλέπεται θέση αναπληρωτή Διοικητή στην Κρέστενα

Την ώρα που απολύουν χιλιάδες εργαζομένους η συγκυβέρνηση τοποθετεί προκλητικά τα "δικά της παιδιά"

Αναπληρωτή Διοικητή, διαθέτει από χθες το υπό κατάργηση Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Κρεστένων (!) καθώς ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε λίστα με ...
τα ονόματα των είκοσι νέων διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών που αναλαμβάνουν καθήκοντα σε επαρχιακά κυρίως νοσηλευτικά ιδρύματα.


Μάλιστα η πλειοψηφία των νέων Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών, όπως αναφέρουν άνθρωποι του χώρου και όπως εύκολα κανείς μπορεί να διαπιστώσει με μια απλή ανάγνωση των βιογραφικών τους, ανήκει στον… κομματικό πυρήνα της συγκυβέρνησης η οποία από την μια,  απολύει χιλιάδες κόσμο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και από την άλλη, διορίζει τα δικά της παιδιά!

Έτσι λοιπόν, πρώην υφυπουργοί, βουλευτές και των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης, γενικοί γραμματείς υπουργείων, νομάρχες, μέλη της διοικούσας αλλά και της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ και πολλοί άλλοι, «τακτοποιούνται» από την συγκυβέρνηση σε έμμισθες θέσεις την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει και υποφέρει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και την ανεργία.

Οι είκοσι προκλητικές τοποθετήσεις συνηγορούν σε σκάνδαλο καθώς την συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την κάλυψη των θέσεων στον οποίο έχουν καταθέσει αιτήσεις χιλιάδες ενδιαφερόμενοι!

Δεν προβλέπεται θέση στην Κρέστενα
Όσον αφορά τώρα, την περίπτωση του Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Κρεστένων, το οποίο σε όλες τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται στις λίστες με τα υπό συγχώνευση- κατάργηση νοσηλευτικά ιδρύματα, ο ‘Άδωνις Γεωργιάδης, διορίζει αναπληρωτή Διοικητή ΧΩΡΙΣ να υπάρχει προβλεπόμενη θέση από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου που εγκρίθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2012 (ΦΕΚ 3429 τεύχος 2ο ) και μάλιστα συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο λέγεται ότι ανήκει στο στενό περιβάλλον του πρώην Υπουργού Ανδρέα Λυκουρέτζου.

Και αυτό γιατί όπως εξηγούν, ο νεοδιόριστος Διοικητής του Γ.Ν.- Κ.Υ. Κρεστένων Διονύσιος Στασινόπουλος που διαθέτει όλα τα τυπικά προσόντα για μια τέτοια θέση, το 2011 ήταν αναπληρωτής γραμματέας στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (Ε.Π.Υ.) του Υπουργείου Υγείας και μόλις ο Ανδρέας Λυκουρέτζος ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού, τον τοποθέτησε στο υπουργικό του γραφείο…

Το ζήτημα ωστόσο είναι, ότι παρότι ο νέος Διοικητής Διονύσιος Στασινόπουλος, διαθέτει όλα τα τυπικά προσόντα για τη θέση που αναλαμβάνει και πέρα από το γεγονός ότι το Γ.Ν.- Κ.Υ. Κρεστένων βρίσκεται υπό συγχώνευση- κατάργηση, στον νέο του Οργανισμό- όπως προαναφέρθηκε- δεν προβλέπεται θέση αναπληρωτή Διοικητή ούτε καν Διοικητικού Διευθυντή!
ΤΩΡΑ εγινε διοικητης στο ΝΑΥΠΛΙΟ....

Και αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από τον νέο οργανισμό (ΦΕΚ 3429, τεύχος 2ο ) στον οποίο ορίζεται ότι: 1) Όργανα Διοίκησης του Γ.Ν.- Κ.Υ. Κρεστένων είναι το Ενιαίο Συλλογικό Όργανο Διοίκησης του άρθρου 66 παράγραφος 11 του Νόμου 3984/2011, 2) ο κοινός Διοικητής του Νοσοκομείου- δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση η Διοικητής της Ενιαίας Διοίκησης των Νοσοκομείων Ηλείας Ελένη Φιλιπποπούλου, 3) ο κοινός αναπληρωτής Διοικητής όταν ορίζεται (παρ.1 άρθρο 69 του Ν. 3918/2011) και το Συμβούλιο Διοίκησης.

Στο σημείο αυτό και συγκεκριμένα στον παραπάνω Νόμο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν προβλέπεται θέση αναπληρωτή Διοικητή καθώς όπως αναφέρεται «στα Νοσοκομεία που ο συνολικός αριθμός των κλινών υπερβαίνει τις 400 δίνεται να τοποθετείται αναπληρωτής διοικητής σε ένα ή περισσότερα εξ  αυτών με απόφαση του Υπουργού Υγείας».

Στην περίπτωση όμως της Ηλείας αυτός ο αριθμός δεν ισχύει καθώς συνολικά οι κλίνες και των τριών νοσηλευτικών μονάδων Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων δεν ξεπερνά τις 330! Μόνον δηλαδή αν το σύνολο των κλινών ήταν άνω των 400 θα δινόταν η δυνατότητα διορισμού…
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr
 http://ilialive.gr/