14 Νοε 2013

"Ψήνουν" νέο πρωθυπουργό για να επιβιώσει το Μνημόνιο

Το ενδεχόμενο αλλαγής κυβέρνησης με τρίτο πρόσωπο πρωθυπουργό από την ίδια Bουλή, το οποίο αποκάλυψε το ..
defencenet.gr πρώτο, ( "Η αγωνία του Μαξίμου πριν από το πέναλτι": Και αλλαγή πρωθυπουργού;) στις 28 Οκτωβρίου καλλιεργείται με βασικό προωθητή της ιδέας την Ντόρα Μπακογιάννη και αναδημοσιεύτεται σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους στις εφημερίδες "Το Ποντίκι" και η "Αυγή".
Πρόκειται για ένα σενάριο διάσωσης του Μνημονίου που προωθείται από τους γνωστούς συνεργούς της τρόικα στην Ελλάδα (συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά κέντρα) για να μην πάει η χώρα σε εκλογές, ώστε να μην δικινδυνεύουν να τεθεί υπό την αίρεση των πολιτών η κυβέρνηση και το Μνημόνιο.
Γράφαμε τότε ότι "Δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγή πρωθυπουργού (ήδη συζητείται πολύ έντονα το ενδεχόμενο εντός της ΚΟ της ΝΔ) προκειμένου να επιβιώσει η παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό το μελετά η τρόϊκα προκειμένου να επαναληφθεί το σκηνικό του 2011-2012 με τους τέσσερις εν σειρά πρωθυπουργού.
Το ζητούμενο γι αυτούς είναι να διατηρηθεί η πολιτική των Μνημονίων".
Ποιος θα αναλαβει πρωθυπουργός; Πρόσωπο εκτός των δύο κυβερνητικών κομμάτων (πιθανόν και "αριστερού προφίλ), αλλά θα υπάρξει και είσοδος τουλάχιστον την ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr