29 Νοε 2013

Σύλληψη «επωνύμου» δικηγόρου και άλλων για υπόθεση που σοκάρει…


λεφτα λίθοι
του Γιάννη Ντάσκα
Mια υπόθεση που μοιάζει απίστευτη αλλά και δημιουργεί υποψίας για μεγάλο «γαϊτανάκι»  σκαλίζει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας...

Στην υπηρεσία οδηγήθηκε ένας γνωστότατος μεγαλοδικηγόρος της Αθήνας,ένας ακόμα δικηγόρος, ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ και ένας αστυνομικός με την κατηγορία ότι μετείχαν σε υπόθεση δωροδοκίας και αποπειράθηκαν να εκβιάσουν γνωστότατη Αθηναία που σχετίζεται με την εμπορία κοσμημάτων και πολυτίμων λίθων.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι τέσσερις που οδηγήθηκαν ως ύποπτοι στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων προσπαθούσαν να δωροδοκήσουν στέλεχος του ΣΔΟΕ για πολύ σοβαρή οικονομικά υπόθεση.
Δικηγόροι που άκουσαν το όνομα του γνωστού δικηγόρου έπεσαν από τα σύννεφα και μας είπαν ότι η υπόθεση τους μοιάζει απίστευτη καθώς ο γνωστός δικηγόρος είχε πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια.
Σημείωναν ότι  τον τελευταίο καιρό και μετά το διαζύγιό του  διατηρούσε στενή σχέση με την κόρη πασίγνωστου τραπεζίτη ,ο οποίος είναι πρωταγωνιστής και με δικαστική βούλα σε σκάνδαλο τεραστίων οικονομικών διαστάσεων.
Κατά τις πληροφορίες η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων ερευνά αν το «γαϊτανάκι» θα φτάσει και στο πολύκροτο τραπεζικό σκάνδαλο στο οποίο υπάρχουν πολλά θύματα και περιουσίες έχουν λεηλατηθεί από τη συμμορία του τραπεζίτη.
Η υπόθεση πάντως βρίσκεται στο αρχικό στάδιο ερευνών και δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες, επομένως μέχρι να αποδειχθούν όλα είναι ύποπτοι με το τεκμήριο της αθωότητας σε ισχύ.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες η αστυνομία «έδεσε» την υπόθεση με 400.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Επίσης το στέλεχος του ΣΔΟΕ είχε στο παρελθόν μεγάλη θέση σε πολιτικό γραφείο.