8 Νοε 2013

Ελλαδα Τουρκία στην Κρίση (Σύγκριση)

Στην περιφέρεια της ευρωζώνης γινονται κοσμογονικός αλλαγές. Το τρελοκομείο του ευρώ έχει οδηγήσει σε συγκέντρωση μεγάλου τμήματος  της βιομηχανικής παράγωγης πλησίον των συνόρων της ευρωζώνης.  Θέσεις εργασίας  και
παραγωγικό δυναμικό συγκεντρώνεται εκει ενώ  τα παραγόμενα προϊόντα  εισάγονται μεταπουλιούνται  στο τρελοκομείο του ευρώ. Έτσι αναπτύσσονται ραγδαία χώρες όπως η Τουρκία όπου ανακοινώθηκε “ανω του αναμενόμενου η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής”
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τουρκία για τη βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο, δείχνουν άνοδο 6,4%  στην βιομηχανική παραγωγή σε εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία  Οι αναλυτές τοποθετούσαν χαμηλότερα τον πήχη αναμένοντας άνοδο 2,5%. Σε μηνιαία βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,8% το Σεπτέμβριο.
Στην Ελλάδα την κατάσταση τη ξερουμε και παρατηρείται  αποπληθωρισμός
ενώ στην Γαλλία την ίδια στιγμη καταγράφηκε κάμψη στη βιομηχανική παραγωγή σόγω της ισχυρής πτώσης στην παραγωγή από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τα διυλιστήρια.
Η βιομηχανική παραγωγή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,5% το Σεπτέμβριο. Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε κατά 0,7%, ενώ η παραγωγή αυτοκινήτων και μεταφορικού εξοπλισμού μειώθηκε κατά 3,4%. Η παραγωγή στα διυλιστήρια υποχώρησε κατά 2,1%.
http://papaioannou-giannis.net