30 Νοε 2013

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ξανά) πρωταγωνιστές σε άθλια επεισόδια

epeisodia-syrizaΜετά την ΕΡΤ και τα γνωστά καραγκιοζηλίκια της Κωνσταντοπούλου  (“βοήθεια με… σκοτώνουν”), χθες είχαμε ακόμη μια γελοία απόπειρα “επαναστατικού ακτιβισμού” από..
την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αφού πρωτοφανή όσο και άθλια επεισόδια, που παραπέμπουν σε χώρες του Τρίτου κόσμου ή στην… Ουγκάντα, με αρνητικούς πρωταγωνιστές (ξανά) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής με θέμα τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Τα επεισόδια προκλήθηκαν, όταν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς επιτέθηκαν φραστικά εναντίον του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, του στενού του συνεργάτη και πρώην αναπληρωτή νομάρχη Χάρη Πασβαντίδη και του διευθυντή του γραφείου του περιφερειάρχη.

Η ένταση οξύνθηκε μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων και μεταξύ των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί. Τελικά, περιφερειακοί σύμβουλοι συνεπλάκησαν σωματικά και ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ανέβαλε ως πιο ψύχραιμος την αποσόβηση σοβαρότερων επεισοδίων.
Ο περιφερειάρχης Αττικής έκανε λόγο για «στημένα» επεισόδια και για «περιφερόμενο θίασο κάποιων που ήρθαν και κάθισαν για πρώτη φορά τέσσερις ώρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με σκοπό να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια». Τελικά, η μελέτη ψηφίσθηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ.
Σγουρός: Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη
Τα επεισόδια επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Γίναμε μαλλιά κουβάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «υπήρξε πρόκληση από την πλευρά του κ. Τσουκαλά, ο οποίος ήταν απαράδεκτος, είπε πράγματα που δεν έπρεπε να πει, παρακίνησε αυτούς που ήταν στα θεωρεία για να γίνει η σύρραξη και τελικά έγινε η σύρραξη».
Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό στη συνεδρίαση είχαν πάει «κάποιοι πολίτες οι οποίοι είναι περιφερόμενοι σε όλα τα θέματα για τα οποία έχουν αντίθετη γνώμη, που από την πρώτη στιγμή αποδοκιμάζανε και βρίζανε εναντίον των περιφερειακών συμβούλων. Αυτό στο τέλος έγινε σύρραξη».
Ο περιφερειάρχης Αττικής υποστήριξε ακόμη ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγούλης, έσπρωξε ένα περιφερειακό σύμβουλο. «Δεν είναι δυνατόν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να έχει αυτή τη συμπεριφορά», είπε.
«Το θέμα δεν θα μείνει εδώ. Θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη», επισήμανε ο κ. Σγουρός.
 http://lykavitos.gr/archives/69348