5 Νοε 2013

Ασυνέπεια καταλογίζουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο, με ερώτησή τους στην Βουλή, οι Βουλευτές της Νέας ΜΕΡΑς

Την ασυνέπεια του αντιπροέδρου της  Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου καταγγέλλουν, με ερώτηση  τους στο Κοινοβούλιο, οι Βουλευτές Γιάννης Κουράκος και Νίκος Σταυρογιάννης...


Όπως είναι γνωστό, ο Υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ίδιων Βουλευτών, είχε δηλώσει πώς θα συγκαλούσε το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής μετά την επιστροφή του από την Γενική  Συνέλευση του ΟΗΕ η οποία έγινε στο τέλος Σεπτεμβρίου. Από τότε δεν προέβη σε καμιά  ενέργεια σχετικά με το θέμα και οι κ. κ. Κουράκος και Σταυρογιάννης επανέρχονται, τονίζοντας πώς ο Υπουργός Εξωτερικών  έχει στον «πάγο» το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως  εξής:

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Εξωτερικών
Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΜΑ: Στον …«πάγο» το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Κύριε Υπουργέ,

Στην απάντηση της ΑΠ 1032/28.08.2013 Ερώτησης σχετικά με την ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεσμεύτηκε στη σύγκληση του οργάνου αμέσως μετά την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Δύο και πλέον μήνες μετά, Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συνεχίζει να βρίσκεται στον …πάγο και ο Υπουργός φαίνεται ανακόλουθος με τις δεσμεύσεις του.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Για ποιο λόγο δεν έχει συγκληθεί ακόμα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Γιάννης Κουράκος
Νίκος Σταυρογιάννης

Δείτε εδώ το ΔΤ στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ