15 Νοε 2013

H Nτορα διχάζει -ακόμη- την ΔΗΜΑΡ...

Η συζήτηση που αναπτύχθηκε στο εσωτερικό του κόμματος του Φώτη Κουβέλη ήταν τέτοια, που ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έσπευσε χθες να ξεκόψει κάθε συζήτηση περί επιστροφής του κόμματος στην κυβέρνηση...

 Μιλώντας στην...Καβάλα, ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε με έμφαση πως «δεν έχει καμία λογική να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση». «Η αποχώρησή μας ήταν το αποτέλεσμα συγκεκριμένων διαφωνιών. Δεν εξασφαλίζονταν ο κοινός συνεργατικός κυβερνητικός τόπος και η κυβέρνηση λειτουργούσε ως μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ στηρίζονταν και είχε συγκροτηθεί από τρεις πολιτικές δυνάμεις. Με δεδομένη την ασκηθείσα πολιτική, με δεδομένη τη διαφωνία μας προς εκείνη την πολιτική, αλλά και την πολιτική που σήμερα ασκείται από την κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν, δεν έχει καμία λογική να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και με μια νέα προγραμματική συμφωνία, όπως ακούστηκε», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Αντίθετες απόψεις

Ωστόσο, δεν κινούνται όλα τα στελέχη στην ίδια γραμμή. Υπέρ μιας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» και της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σ’ αυτή τάχθηκε, με δηλώσεις του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, ενώ την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη εξέφρασε και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός. «Η κ. Μπακογιάννη έχει απόλυτο δίκιο. Θα μπορούσε πραγματικά ο κ. Σαμαράς να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία. Είχα κάνει και εγώ μια σχετική νύξη πριν από αρκετό καιρό, δύο φορές μάλιστα. Λέγοντας ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει μια ευρύτατη πολιτική αποδοχή μέσα σ’ αυτή τη Βουλή, ακόμα και από ένα μέρος ή και ολόκληρο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Τέξας. Πιο συγκεκριμένα με μια ευρύτατη πλειοψηφία, αυτή η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει σε μεγάλες, μεταρρυθμίσεις και θεσμικές αλλαγές που είναι απολύτως απαραίτητες και που θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει πριν από τα τέσσερα χρόνια. Ορθά οι λεγόμενοι δανειστές, αυτοί οι “άθλιοι” ξένοι που θέλουν να μας “καταστρέψουν”, ζητούν αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Στην πραγματικότητα από μόνοι μας θα έπρεπε να μπούμε σε μια σειρά», δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ταραχώδες συνέδριο

Οι δημόσιες διαφοροποιήσεις στελεχών δεν δείχνουν τίποτα άλλο, παρά την έντονη εσωκομματική σύγκρουση που θα διεξαχθεί σε έναν μήνα, όταν θα συγκληθεί το δεύτερο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ. Όλες οι πλευρές δηλώνουν αποφασισμένες να υπερασπιστούν τις απόψεις τους και προβλέπονται σκληρές εσωκομματικές συγκρούσεις και «βαριά λόγια», που θα ακουστούν απ’ όλα τα στρατόπεδα. Μάλιστα, αρκετοί φοβούνται ότι το εν λόγω συνέδριο μπορεί να είναι καθοριστικό για την ενότητα της ΔΗΜΑΡ, αν και προς το παρόν οι «διαφωνούντες» υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους ότι δεν τίθεται θέμα διάσπασης του κόμματος.

www.nonews-news.blogspot.g