10 Νοε 2013

O θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε ακόμη μια παράσταση έξω από την ΕΡΤ

Ανησυχούσαμε ότι η Ελλάδα δεν βγάζει πλέον ήρωες και ηρωίδες. Είχαμε πιστέψει ότι θα μείνουμε με τα παλιά μεγαλεία κι ότι αυτή η χώρα δε γεννά πλέον ηρωικά τέκνα. Μας διέψευσαν όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ Μακρή και οι εικόνες που..
είδαμε στα κάγκελα της ΕΡΤ ήταν πράγματι απολαυστικές. Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.. Ζωή (λόγω της ορμητικότητάς της) και η Μαντώ Μαυρογένους… Ραχήλ (επειδή ήταν και τσαχπίνα η ηρωίδα της Επανάστασης) έβαλαν τη σφραγίδα τους σε ένα από τα πιο ηρωικά κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Προέταξαν τα στήθη τους απέναντι στον εχθρό, τους αστυνομικούς. Απαίτησαν να μπουν στο κτίριο της ΕΡΤ, ξεσήκωσαν τον κόσμο να αντισταθεί στη… χούντα. Η κ. δικηγόρος φώναζε «βοήθεια» και κατήγγειλε ότι την έδερναν η δε κ. Μακρή ανέβηκε στα κάγκελα της ΕΡΤ και φώναζε συνθήματα σε μια έκρηξη γνήσιας οργής.
Όχι, δεν ήταν θέατρο, αφού μαζί με τις δύο νέες ηρωίδες ήταν και ο Στρατούλης ο οποίος κράταγε το μνημόνιο και το έσκιζε στα μούτρα των κυβερνώντων. Και πιο δίπλα ο συνδικαλιστής Καλφαγιάννης, ο Πασόκος που έγινε «ροζουλής».
Όλος μαζί ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε το κομμάτι του στο νέο Πολυτεχνείο. Κέρδισαν λίγα λεπτά δημοσιότητας. Η κ. Κωνσταντοπούλου θα κερδίσει λίγες ψήφους παραπάνω και ορισμένους πελάτες στο δικηγορικό της γραφείο. Η δε κ. Μακρή δεν είναι και λίγο αυτό που της συμβαίνει. Ούτε η μάνα δεν την ήξερε και ξαφνικά τα ξανθά της μαλλιά έγιναν σύμβολο του αγώνα κατά της κυβέρνησης που έκλεισε την ΕΡΤ.
Βέβαια, δεν έπρεπε να λείψει ο κ. Τσίπρας ως αρχηγός του θιάσου. Πήγε στη Βουλή μόλις έμαθε ότι «έδειραν» τη Ζωή (λες κι υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να το κάνει), έκανε έκτακτη συμμετοχή, κάτι σαν γκεστ σταρ, είπε ότι προπηλακίστηκαν οι βουλευτές του και αποχώρησε. Άλλωστε, δύο μέρες τώρα η παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την πρόταση μομφής ήταν από ελάχιστη έως μηδαμινή. Έτσι στηρίζουν τον αγώνα να ρίξουν την κυβέρνηση. Αλλά είναι και δικαιολογημένοι. Όπως έχουν πει, θα ρίξουν την κυβέρνηση στο πεζοδρόμιο, ας είναι αυτό και της Λ. Μεσογείων.
Ο κ. Τσίπρας άφησε στο πόδι του τον Λαφαζάνη ο οποίος δήλωσε ότι ξυλοκοπήθηκε η Ζωή, ο Στρατούλης και ο Κουρουμπλής. Κι έτσι, νομίζουν ότι θα φέρουν τον κόσμο στους δρόμους. Σα δεν ντρέπονται. Μήπως για να τελειώσει καλά το θέατρο να πάνε σε νοσοκομείο να κάνουν τους χτυπημένους; Θα κερδίσουν ακόμη μεγαλύτερη διασημότητα.
antinews.gr