23 Δεκ 2013

ΤΧΣ – Διαπλοκή : 0-1

provopoulosΓράφει το Παρατηρητήριο
του Lykavitos.gr
Πριν από πενήντα χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (που έμελλε να γίνει γνωστός και ως ο θείος που είχε ως αγαπημένο ανιψιό έναν πρώην υπουργό, ο οποίος συνελήφθη
οδηγώντας με πινακίδες μαϊμού στη Λούτσα) αναρωτήθηκε «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα».
Λίγο αργότερα την εγκατέλειψε ως Τριανταφυλλίδης. Τουλάχιστον αυτός πήγε Παρίσι. Ενώ ο ανιψιός την έκανε για Μαλαισία. Δεν ήταν βλέπετε τότε, τόσο διαδεδομένος ο σεξοτουρισμός  (ούτε υπήρχε το βιάγκρα, του οποίου η υπερ-χρήση προκαλεί ανευρύσματα και αποβλάκωση).
Τώρα βεβαίως το ερώτημα είναι « ποιος κυβερνά αυτές τις Τράπεζες;» Δεν προκύπτει με αφορμή τη δράση του παρακράτους με τα τρίκυκλα. Αλλά με αφορμή την παρασκηνιακή δραστηριοποίηση των παρακοιμωμένων της εξουσίας, δηλαδή των διαπλεκόμενων με τις λιμουζίνες και τους φουσκωτούς.
Τα λέω όλα αυτά έχοντας πάρει έμπνευση από το τουρλουμπούκι που έγινε με το ΤΧΣ. Το ΤΧΣ αποφάσισε να αποσύρει τους Επιτρόπους από τα ΔΣ των Τραπεζών (Εθνική, Αlpha, Πειραιώς και Σία) και αντι αυτών  να κάτσουν στις καρέκλες αυτές η κα Σακελαρίου και τα άλλα μέλη της εκτελεστικής επιτροπή του ΤΧΣ. Προς τι αυτή η ντρίμπλα; Μα γιατί ο κόσμος το χει τούμπανο και το ΤΧΣ δεν μπορεί να κάνει άλλο ότι δεν ακούει.
Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι οι περίφημοι Επίτροποι, τα είχαν κάνει πλακάκια με τους Τραπεζίτες. Κανέναν έλεγχο δεν ασκούσαν στρογγυλοκαθισμένοι στα ΔΣ. Ενίοτε, από όσο ξέρω, δεν πατούσαν καν στις συνεδριάσεις.
Με άλλα λόγια δεν κοιταζαν να δουν πως αξιοποιούν τις φραγκάρες της ανακεφαλαιοποίησης που πήραν από το ΤΧΣ και τα φραγκάκια του ταλαίπωρου κοσμάκη που τον έχουν ταράξει στους φόρους.
Είδαν και αποείδαν στο ΤΧΣ και αποφάσισαν να κάνουν οι ίδιοι τον έλεγχο. Τι ήταν να το σκεφτούν; Σηκώθηκαν όχι οι πέτρες,  αλλά οι δερμάτινες Τσεστερτον πολυθρόνες και πήραν φωτιά τα κινητά, μέσα τις αμαξάρες με τα φιμέ τζάμια.
Ακόμη και η κοπτόμενη για θέματα διαφάνειας «Καθημερινή» διέγνωσε ασυμβίβαστο στο να κάνουν οι ΤΧΣίτες την δουλειά των Επιτρόπων. Σιγά καλέ!
Στο κουκούλωμα (και στον πόλεμο με το ΤΧΣ) πρώτη ως συνήθως και η Τράπεζα της Ελλάδος. Οι λόγοι είναι πολλοί.
Ο Τραπεζιτάκος Προβόπουλος είναι άνθρωπος των τραπεζιτών της διπλανής πόρτας και της διαπλοκής. Δεν θέλει να χαλάνε τα κομπρομί και η ζαχαρένια τους.
Για να μην θυμηθούμε και τον ιερό πόλεμο με τον Τουρκολιά με τον οποίο θεωρείται πως συνδέεται η Σακελλαρίου, κάτι που ερεθίζει τον Προβόπουλο.
Δεν χρειάζεται να πως ότι ο Στουρνάρας είναι κολλητήρι και καρπαζοεισπράκτορας και στον ξεσηκωμό του Συστήματος κατά του ΤΧΣ.
Για να δούμε τι θα γίνει, όταν γυρίσει η Τρόϊκα από το σκι.