7 Δεκ 2013

ΠΑΤΡΑ: Μοιράζουν χρήμα στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο - Υπάλληλος παίρνει 20.000 ευρώ ετησίως από επιπλέον παροχές!

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μειώνονται αλλά στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο το οποίο έχει έδρα την Πάτρα, κάποιοι συνεχίζονται να πληρώνονταιμ αδρά! Και μπορεί να ..
λαμβάνουν και μεγαλύτερο ποσό από αυτό του Προέδρου Χαράλαμπου Κοκκώση!
 
Στο «διαύγεια» διαβάσαμε τα εξής:
 
«Α. ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Στη Γραμματεία του Ειδικού Λογαριασμού απασχολείται ένα άτομο από το
μόνιμο προσωπικό οι πρόσθετες παροχές του οποίου θα ανέρθουν στο ποσό των
20.000,00 ευρώ.
Β. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ
Προβλέπεται επίσης ανάθεση έργου μικρής διάρκειας σε 300 ερευνητές περίπου
για την κάλυψη αναγκών των ερευνητικών και άλλων προγραμμάτων το ύψος της
οποίας θα φτάσει στο ποσό των 6.000.000,00 ευρώ»!
 
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένα άτομο από το μόνιμο προσωπικό του ΕΑΠ, το οποίο όμως στην συγκεκριμένη ανάρτηση στο διαδίκτυο δεν κατονομάζεται, απολαμβάνει ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης αφού λαμβάνει (εν μέσω οικονομικής κρίσης, περικοπών μισθών και συντάξεων, κατάργησης επιδομάτων, συγχώνευσης ή κατάργησης σχολείων,  απολύσεων και ανεργίας) ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ αμοιβές 20.000 ευρώ τον χρόνο, πέραν των τακτικών του αποδοχών, δηλαδή θα εισπράξει το μισό ποσό του προϋπολογισμού των εξόδων για τη διοικητική λειτουργία της γραμματείας του Εδικού Λογαριασμού! Το οποίο Ιδρυμα μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας, «βρίσκεται στο αρχικό στάδιο λειτουργίας του και δεν έχει στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό».
Αν όμως διερευνήσουμε στο http://et.diavgeia.gov.gr/f/eap/spending διαπιστώνουμε πως ο υπογράφων τον Προϋπολογισμό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου ως λογιστής, είναι μόνιμος διοικητικός υπάλληλος του Ανοιχτού  Πανεπιστημίου  και  εισπράττει μηνιαίως ΠΡΟΣΘΕΤΗ αμοιβή 1.500 ευρώ, με αιτιολογικό «Υπηρεσίες Έρευνας»!
 
Σημειώνεται  ότι  η ίδια πρακτική ακολουθείται και στον προϋπολογισμό του 2014!
 
Οσο για την έρευνα; Αναλογεί σε κάθε ερευνητή το ποσό των 20.000 ευρώ! Δεν γνωρίζουμε τι έρευνα γίνεται και για ποιο χρονικό διάστημα δίνονται αυτά τα χρήματα! Ωστόσο είναι προφανές πως πρόκειται για ένα καλό «κομπόδεμα» εν μέσω κρίσης.
 
Δύο δημοσιεύματα… καμία απάντηση!
Θα πρέπει να σημειωθεί πως και στο παρελθόν η εφημερίδα «Κόσμος» είχε αναφερθεί στα όσα συμβαίνουν με τα οικονομικά του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Και μάλιστα δύο φορές! Ωστόσο τόσο η Διοίκηση όσο και κατ΄ επέκταση ο Υπουργός Παιδείας δεν μπήκαν στον «κόπο» να απαντήσουν! Ισως επειδή ασχολούνται με τους… διαθέσιμους του Πανεπιστημίου Πατρών και γενικότερα με τους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων όλης της χώρας. 
 http://www.dete.gr/news.php?article_id=184408