6 Δεκ 2013

Σήμερα θα μάθουμε τους αντιπάλους της Εθνικής μας, για το Μουντιάλ του 2014



greeceΤους αντιπάλους της στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014 θα γνωρίζει σήμερα το απόγευμα η Ελλάδα, καθώς στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η κλήρωση των...
ομίλων της διοργάνωσης στη Μπαΐα της Βραζιλίας.
Μεταξύ των «32» ομάδων που θα δώσουν το «παρών» στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη βρίσκεται και η εθνική μας ομάδα, η οποία ελπίζει να έχει και την τύχη με το μέρος της έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει όνειρα για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.
Τα γκρουπ δυναμικότητας, όπως ανακοινώθηκαν στις 3/12 από την FIFA έχουν ως εξής:
Στο 1ο βρίσκονται η διοργανώτρια Βραζιλία και οι επτά πρώτες ομάδες στην κατάταξη της FIFA, δηλαδή Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη και Ελβετία.
Στο 2ο τοποθετήθηκαν οι πέντε αφρικανικές χώρες, καθώς και οι Χιλή, Ισημερινόςν από τη ζώνη της Νοτίου Αμερικής.
Στο 3ο συμμετέχουν οι τέσσερις ομάδες από τη ζώνη της Ασίας, αλλά και οι τέσσερις της CONCACAF (ζώνης Βορείου, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής).
Έτσι, στο 4ο γκρουπ εντάχθηκαν οι 9 που απέμειναν από τη «Γηραιά Ήπειρο». Μία, όμως, περισσεύει, οπότε θα διεξαχθεί κλήρωση για να βγει αυτή που θα μεταφερθεί στο 2ο γκρουπ, εκεί δηλαδή που έχουμε 7 ομάδες, τις αφρικανικές και τις 2 από τη λατινική Αμερική. Όπως έκανε γνωστό η FIFA, η ομάδα από την Ευρώπη που από το 4ο γκρουπ θα «μετακομίσει» στο 2ο δεν θα μπορεί να κληρωθεί με ομάδα του πρώτου γκρουπ, δηλαδή, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελβετία, προκειμένου να μην υπάρξουν στον ίδιο όμιλο περισσότερες από 2 ευρωπαϊκές ομάδες.
Τα γκρουπ όπως διαμορφώθηκαν και με γεωγραφικά κριτήρια:
1ο: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία
2ο: Αλγερία, Καμερούν, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Νιγηρία, Χιλή, Εκουαδόρ
3ο: Αυστραλία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Ιράν, ΗΠΑ, Ονδούρα, Κόστα Ρίκα, Μεξικό
4ο: Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ρωσία, Γαλλία
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στην κλήρωση, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος, αλλά και ο διευθυντής εθνικών ομάδων, Τάκης Φύσσας.
Στο πλαίσιο της παρουσίας τους, θα γίνουν συζητήσεις για το κλείσιμο του προπονητικού κέντρου όπου θα προετοιμάζεται η «γαλανόλευκη» πριν τους αγώνες της, ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθεί η πόλη και το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει η αποστολή.http://www.makeleio.gr/?p=35248