18 Δεκ 2013

Κ. Μητσοτάκης σε απολυμένες καθαρίστριες: «Να γίνετε εργολάβοι» για να ξαναβρείτε εργασία

mitsot-e1373220696301«Να γίνετε… εργολάβοι» ήταν η λύση που πρότεινε σε μια από τις δεκάδες απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μπροστά στην ανεργία που..
απλόχερα προσέφερε η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε γυναίκες οι οποίες όντως εργάζονταν (όχι δήθεν) στο Δημόσιο και οι οποίες -με δεδομένο ότι στη μεγάλη πλειονότητα τους, είναι πάνω από 50 ετών- δεν θα ξαναβρούν ποτέ δουλειά και θα περιμένουν να πάρουν μια σύνταξη από τα 62 έτη της ηλικίας τους και μετά!
Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «στον ενικό» του κ. Ν. Χατζηνικολάου, στο Star channel, ανέφερε ότι με τη στάση του υπερασπίζεται να συμφέροντα της πατρίδας. Και όπως διευκρίνισε (και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…) αυτά «περνάνε πάνω από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική δημοκρατία» (βλ. μνημόνιο).
Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, είχε και ένα σύντομο διάλογο με μια απολυμένη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών (μιας ομάδας γυναικών που συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους απέναντι στην ανάλγητη απόφαση εκδίωξης τους με το «έτσι θέλω»). Η απολυμένη κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει εάν η κυβέρνηση έχει λάβει κάποια μέριμνα για τις καθαρίστριες με δεδομένο ότι είναι όλες κοντά ή πάνω από 50 ετών και, λόγω ηλικίας, απειροελάχιστες θα ξαναβρούν, αν βρουν, δουλειά. Και η απάντηση του υπουργού όντως προκάλεσε εντύπωση…
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ευθαρσώς στην απολυμένη καθαρίστρια ότι στο… νέο περιβάλλον, θα μπορούν να ανοίξουν τη δικιά τους εταιρία και να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας τους μέσα από ένα άλλο πλαίσιο. «Δηλαδή, μας λέτε να γίνουμε εργολάβοι (επιχειρηματίες;» αναρωτήθηκε η απολυμένη για να εισπράξει το «ναι» του κυρίου υπουργού.
Διάλογος… αποκαλυπτικός των κυβερνητικών προθέσεων και της πολιτικής κοροϊδίας
Ο διάλογος που ακολούθησε είναι ενδεικτικός αλλά και αποκαλυπτικός της εκτός τόπου και χρόνου θεώρησης που έχουν τα κυβερνητικά στελέχη:
Απολυμένη καθαρίστρια: «Μας λέτε να γίνουμε εργολάβοι και να πάρουμε τις δουλειές από τους μεγαλοεργολάβους του χώρου στους οποίους αναθέσατε τους τομείς καθαριότητας από τους οποίους μας απολύσατε; Μας κοροϊδεύετε»;
Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Οχι. Είναι μια διέξοδος που οφείλω να υποστηρίξω … Θα έχετε τη δυνατότητα οργανωμένα να πάρετε τη δουλειά που κάνατε με διαφορετικό πλαίσιο».http://www.nez.gr/archives/31452