13 Δεκ 2013

Καθηγητής Γιώργος Βάμβουκας: Συνυπεύθυνοι και οι Ευρωβουλευτές της συγκυβέρνησης για το κούρεμα των καταθέσεων

Με αφορμή τις διαβουλεύσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  σχετικά με τη συμμετοχή των καταθετών στη διάσωση των τραπεζών, αλλά και το γενικότερο κλίμα  που επικρατεί στην Εθνική Οικονομία, ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας ΜΕΡΑς Καθηγητής Γιώργος Βάμβουκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:..

«Η συγκυβέρνηση βλέπει φώς στην άκρη του τούνελ  μετά  το πρώτο εξάμηνο του 2014, την ώρα που η Ευρώπη της Καγκελαρίου Μέρκελ αντιμετωπίζει τους αποταμιευτές ως κοινούς κερδοσκόπους και προετοιμάζει επιδρομή στις καταθέσεις ακολουθώντας το μοντέλο της Κύπρου.
Οι αποφάσεις περί κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών που κυοφορούνται στις Βρυξέλλες έχουν ένα και μόνο αποτέλεσμα: να επιδεινώσουν το  χείριστο κλίμα που επικρατεί στην ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική οικονομία και να εντείνουν την αβεβαιότητα.
Η ευθύνη βαραίνει πλέον όχι μόνο τους βουλευτές, αλλά και τους ευρωβουλευτές της συγκυβέρνησης που καλούνται να συναινέσουν στο κούρεμα των καταθέσεων, την ώρα που η μεγάλη μείωση των καταθέσεων και  η αύξηση των λεγόμενων  «κόκκινων» δανείων πάνω από τα 70 δις ευρώ προοιωνίζουν ακόμη χειρότερες εξελίξεις».

Δείτε εδώ το ΔΤ στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ