14 Δεκ 2013

ΑΟΖ: Δίνουμε Καστελόριζο στη Τουρκία; Περίεργες διαρροές

kastelorizoΟι διαρροές του υπουργείου Εξωτερικών κατα τη διάρκεια της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Αθήνα είναι άκρως ανησυχητικές.
Όπως έλεγαν στους δημοσιογραφους που καλύπτουν το ...
ρεπορτάζ του ΥΠΕΞ
“το θέμα της ΑΟΖ μέχρι και το Καστελόριζο περιλαμβάνουν ήδη οι διερευνητικές συζητήσεις Ελλάδας -Τουρκίας”!
Κι αν για το θέμα της ΑΟΖ δεχτούμε ότι η συζήτηση και η διαπραγμάτευση είναι αναπόφευκτη για να καταλήξουμε κάπου για το Καστελόριζο τι κουβέντα πρέπει να γίνει και γιατί;
Είναι γνωστό ότι αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας και το μεγάλο δικό μας όπλο. Το νησί με δική του ΑΟΖ ενώνει Ελλάδα και Τουρκία. Αν περάσει η παράλογη τουρκική θέση ότι δεν έχει δική του ΑΟΖ, η Κύπρος αποκόπτεται εμείς χάνουμε τεράστια έκταση ΑΟΖ και η Τουρκία “ενώνεται” με Αίγυπτο.
Γι΄ αυτο και η Άγκυρα έκανε τα πάντα για να τα βρει με την Αίγυπτο. Το είχε ψιλοκαταφέρει με το Μουμπαρακ. Με το Μόρσι πανηγύριζε και γι΄ αυτό τώρα ο Ερντογάν κάνει τόση φασαρία γι΄ αυτόν. Οι Αιγύπτιοι δεν θέλουν να ακούνε για Τουρκία κι εμείς όχι μόνο καθόμαστε και κοιτάμε αλλά θα συζητήσουμε και για το Καστελόριζο; Κάτι ύποπτο παίζεται εδώ, Αν αρχίσουμε να συζητάμε για τα αυτονότητα τότε το ματς δεν είναι χαμένο απλά . Είναι στημένο!
 http://armynews.gr/?p=11101