2 Δεκ 2013

Το παρασκήνιο της αλλαγής του γραμματέα της Κ.Ο των ΑΝΕΛ

Την ώρα που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΠάνος Καμμένος πετούσε για ΗΠΑ, ο νέο εκλεγείς γραμματέας της Κ.Ο Κώστας Γιοβανόπουλος προέβη σε μια κίνηση που γέμισε πολλά ερωτήματα. Ο εξ Ημαθίας…
ορμώμενος βουλευτής με μια αιφνιδιαστική απόφαση  «έδιωξε» όλους τους αποσπασμένους υπαλλήλους της Βουλής που στελέχωναν τα γραφεία της Κ.Ο του κόμματος, με την αιτιολογία ότι η θητεία του θα φέρει μια… νέα εποχή στο κόμμα.
Οι καλά γνωρίζοντες, αναφέρουν ότι ο κ. Γιοβανόπουλος μαζί με τον βουλευτής Αχαΐας Γιώργο Νταβρή και  τη βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη έχουν αναπτύξει μια «ιδιότυπη» ομάδα μέσα στην Κ.Ο των ΑΝΕΛ. Αυτό έχει προκαλέσει τη δυσφορία πολλών βουλευτών, φέρνοντας τον Πάνο Καμμένο αρκετές φορές σε δύσκολη θέση. Μάλιστα η αντικατάσταση του Παναγιώτη Μελά από τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο προήλθε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά από έντονο παρασκήνιο και απειλές φυγής από το κόμμα ενός εκ των βουλευτών της συγκεκριμένης ομάδας.
Ακόμη, οι τρεις αυτοί βουλευτές θεωρούνται ως οι πηγές διαρροής όλων των δημοσιευμάτων που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας και φέρνουν βουλευτές των ΑΝΕΛ όπως για παράδειγμα ο Τέρενς Κουίκ και ο Παύλος Χαϊκάλης να βρίσκονται σε επαφές με τη ΝΔ. Αλλά δεν μένουν μόνο εκεί, καθώς θεωρούνται υποκινητές διάφορων ζητημάτων που δημιουργούνται στη βάση με στόχο κάποιους δημοφιλείς βουλευτές του κόμματος.
Σύμφωνα με ισχυρό στέλεχος του κόμματος Καμμένου, οι συγκεκριμένοι βουλευτές λειτουργούν ως δάκτυλος της ΝΔ προκειμένου να δημιουργούν εντάσεις και προστριβές μέσα στο κόμμα, με όφελος την μεταπήδηση, την κατάλληλη στιγμή, στη ΝΔ ή κάτι άλλο καλύτερο…, καθώς η κ. Χρυσοβελώνη πάντα διατηρούσε καλές σχέσεις με τη «γαλάζια» παράταξη, καθώς ήταν και κουμπάρα του εκλιπόντος Θ. Νάκου.
Το εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτελεί με αυτά και με άλλα ένα γρίφο για δυνατούς λύτες, καθώς ο Πάνος Καμμένος δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο και το κόμμα να βαδίζει στον αυτόματο πιλότο. Οι εξελίξεις στο κόμμα της Χαρακόπου προμηνύονται ραγδαίες καθώς το ξέσπασμα, τόσο βουλευτών όσο και στελεχών  που προσπαθούν να προσφέρουν και υπονομεύονται, δεν θα αργήσει να έρθει.
Ρεπορτάζ από το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί