17 Δεκ 2013

Αυτή είναι η «ταρίφα» για την προστασία των επιχειρηματιών – Χιλιάδες ευρώ δίνουν για την φύλαξή τους



prostasia epieirimaties-640Το φως της δημοσιότητας είδαν με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα απαγωγής του επιχειρηματία Κίκου Μαρτίνου, δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αύξηση της ζήτησης ειδικών σεμιναρίων εκπαίδευση και πρόληψης παρόμοιων ..
ενεργειών από Έλληνες επιχειρηματίες.
Μετά και την επιτυχημένη απόδραση του γνωστούς επιχειρηματία από τους επίδοξους απαγωγείς του, αφού τους κατέστρεψε το αυτοκίνητο, πολλοί είναι οι επιχειρηματίες εκείνοι που αναζητούν απεγνωσμένα σεμινάρια σαν και αυτά που παρακολούθησε ο Μαρτίνος στις ΗΠΑ.Σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα,  ο 33χρονος επιχειρηματίας προ τριετίας είχε ακολουθήσει τριήμερη εκπαίδευση στις ΗΠΑ.
Το κόστος αυτής της ειδικής εκπαίδευσης του ιδιώτη -υποψήφιου κυμαίνεται από  επτά έως 30 χιλιάδες ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των εκπαιδευόμενων και τον αριθμό των μαθημάτων. Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται περίπου 500 επιχειρηματίες που θεωρούνται εν δυνάμει «στόχοι» απαγωγέων, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα δεν κατέχει επαρκή και σε μερικές περιπτώσεις καθόλου φύλαξη.
Ανάμεσα στα μαθήματα που παραδίδονται σε τέτοιου είδους σεμινάρια είναι η οδήγηση υπο αντίξοες συνθήκες, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν μεριμνήσει για την εκπαίδευση τόσο των επιχειρηματιών όσο και των φρουρών τους επάνω στο αντικείμενο.
Πιο συγκεκριμένα εκπαιδεύονται:
  • Για τον τρόπο με τον οποίο θα προστατεύσουν ή θα φυγαδεύσουν τον φυλασσόμενο
  • Πώς θα τον σπρώξουν στο ΙΧ του
  • Πώς θα υπακούει ο ίδιος στις εντολές κ.ά.
  • Εκπαιδεύσεις των επιχειρηματιών με εμβολισμούς ΙΧ
  • Με παραμονή μέσα στα ΙΧ τους και άλλους τρόπους απεγκλωβισμού
Η εκπαίδευση μάλιστα περιλαμβάνει και μαθήματα προκειμένου ο επιχειρηματίας να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αν συλληφθεί.
Ειδικά στον επιχειρηματία, δίνονται πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς εγκληματολόγους και έμπειρους αστυνομικούς της CIA για το πως θα πρέπει να αντιδρούν και που πρέπει να έχουν την προσοχή τους σε περίπτωση απαγωγής. Οι οδηγίες αυτές περιλαμβάνουν στοιχεία για το πως κατά τη διάρκεια της ομηρείας του να αντλεί στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν σε δεύτερη φάση στη σύλληψη των απαγωγέων, πως να παρατηρεί τις κινήσεις (ευθείες, στροφές, χωματόδρομοι, ανάπτυξη μεγάλης ταχύτητας κτλ.) του οχήματος με τον οποίο τον μεταφέρουν, να ακούει και να θυμάται χαρακτηριστικούς ήχους από τον χώρο όπου κρατείται. Από αυτοκίνητα μέχρι τρένα ή αεροπλάνα αλλά ως και τον ήχο μιας καμπάνας από γειτονική εκκλησία.Τέλος, να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις συζητήσεις των απαγωγέων, στη χροιά της φωνής τους, στην προφορά τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν ορισμένοι από αυτούς είναι αλλοδαποί κ.ά.
 http://www.koolnews.gr