31 Δεκ 2013

Αντιαεροπορικά πυρά κατά συριακών αεροσκαφών στο Λίβανο που παραβιάσαν τον εναέριο χώρο για επιδρομές

syrisskskskskskkskskskskssk
Οι λιβανικές ένοπλες δυνάμεις άνοιξαν σήμερα για πρώτη φορά πυρ εναντίον συριακών αεροσκαφών τα οποία είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο του Λιβάνου για να πραγματοποιήσουν επιδρομές. Ο στρατός άνοιξε πυρ με ..
αντιαεροπορικά όπλα έπειτα από επιδρομή των αεροσκαφών σε περιοχή κοντά στην ανατολική πόλη Αρσάλ, όπως μετέδωσε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα εκτόξευσε τουλάχιστον τρεις πυραύλους, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός Φωνή του Λιβάνου.
Όπως δήλωσε ανώνυμη στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, «ακολουθώντας τις διαταγές της διοίκησης του στρατού, τα αντιαεροπορικά πολυβόλα έβαλαν εναντίον συριακών ελικοπτέρων που έριξαν βόμβες στο Χερμπέτ Νταούντ, στα περίχωρα της Αρσάλ».
«Είναι η πρώτη φορά που ο λιβανικός στρατός χρησιμοποιεί αυτά τα αντιαεροπορικά πολυβόλα» εναντίον συριακών ελικοπτέρων, διευκρίνισε η πηγή, προσθέτοντας πως δεν υπήρξαν θύματα.
Η Αρσάλ είναι μια πόλη σουνιτών κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Διαμένουν εκεί 30.000 σύροι πρόσφυγες και οι πολίτες της υποστηρίζουν τους αντάρτες που μάχονται για να ανατρέψουν το σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.http://armynews.gr/?p=12379