13 Δεκ 2013

Γιάννης Μανώλης: Ηθικός αυτουργός η Τρόικα – κοινός εκτελεστής ο Βρούτσης

Με αφορμή την ομιλία του Υπουργού Εργασίας στη χθεσινή εκδήλωση του ΕΒΕΑ με την οποία προανήγγειλε την απελευθέρωση των απολύσεων, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας ΜΕΡΑς Γιάννης Μανώλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:..

«Κουράστηκαν, αλλά τελικά “ανακάλυψαν” το.....
φάρμακο και τον τρόπο για την μείωση της ανεργίας.

Το σχέδιο είναι απλό αλλά δολοφονικό για δύο ολόκληρες γενιές, τη γενιά των σημερινών πενηντάρηδων και αυτή των νέων εργαζόμενων.

Εμπνευστής η Τρόικα και κοινός εκτελεστής ο Υπουργός της Ανεργίας.

Μείωσαν στο ελάχιστο τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, μείωσαν τον κατώτατο μισθό για να δώσουν τη δυνατότητα νέων προσλήψεων με 300 περίπου ευρώ, και τώρα με την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων και την κατάργηση του πλαφόν του 5% ολοκληρώνουν το σχέδιό τους.

Δολοφονούν τη γενιά των πενηντάρηδων εργαζόμενων δίνοντας τη δυνατότητα στον εργοδότη να τους απολύσει όλους και χωρίς αποζημίωση και στην θέση τους να προσλαμβάνει νέους με μισθούς των 300 ευρώ.

Μπορεί πράγματι με αυτό τον σατανικό τρόπο να παρουσιάσουν μείωση στα ποσοστά της ανεργίας αλλά θα έχουν ισοπεδώσει τη χώρα και θα έχουν καταδικάσει και τη γενιά των πενηντάρηδων στην ανεργία και τους νέους σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας.

Τελικά, μήπως ο αναχρονισμός για τον οποίο μιλούσε ο Υπουργός είναι η ίδια η «εκσυγχρονιστική» πολιτική του;