6 Δεκ 2013

Δεκάδες... γουρούνια βρέθηκαν σήμερα στο ιταλικό κοινοβούλιο!

Πρωτότυπη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων της χώρας

Δεκάδες γουρούνια, αλλά και χοιρινά προϊόντα, βρέθηκαν σήμερα έξω από το ιταλικό κοινοβούλιο, σε μια πρωτότυπη ..διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων που αντιδρούν στην παράνομη πώληση προϊόντων που «βαπτίζονται» ιταλικά στην αγορά της χώρας.

«Στην Ιταλία δύο στα τρία προϊόντα που παράγονται από χοιρινό κρέας, έχουν προέλευση κάποια ξένη χώρα και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αυτό στην συσκευασία τους» εξηγεί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των κτηνοτρόφων Ρομπέρτο Μονκάλβο.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, περισσότερες από 8000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στη γείτονα χώρα το 2012 στον συγκεκριμένο τομέα, λόγω του ανταγωνισμού από το εξωτερικό, κάτι που έχει αντίκτυπο και στην εσωτερική αγορά, αφού ο καταναλωτής είναι αναγκασμένος να αγοράζει ακριβότερα το τελικό προϊόν.

Στους λόγους της διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων προστίθεται και η χαμηλή τιμή που πληρώνεται ο παραγωγός σε σχέση με τις τιμές που αγοράζει ο καταναλωτής. Σύμφωνα με τον Μονκάλβο, οι παραγωγοί αποκομίζουν 1,4 ευρώ στο κιλό κρέατος και ο καταναλωτής αγοράζει με περισσότερα από 23 ευρώ το κιλό.





http://www.newsbeast.gr