3 Δεκ 2013

Η παράλογη… πορεία της Γαλλίας! – Ενώ η οικονομική και πολιτική κατάσταση διολισθαίνει, το κόστος δανεισμού μειώνεται συνεχώς!


Η παράλογη… πορεία της Γαλλίας! – Ενώ η οικονομική και πολιτική κατάσταση διολισθαίνει, το κόστος δανεισμού μειώνεται συνεχώς! Tι αναφέρει το Business Insider...
Την παράλογη και ως ένα βαθμό, περίεργη, πορεία που διαγράφει η Γαλλία αναλύει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Business Insider...
Ειδικότερα, το οξύμωρο και παράφρον της γαλλικής περίπτωσης είναι το εξής: Ενώ η πολιτική και οικονομική κατάσταση τείνει προς… εκτροχιασμό, το κόστος δανεισμού της Γαλλίας μειώνεται, με τις αγορές να επιδεικνύουν πλήρη εμπιστοσύνη στην γαλλική οικονομία.
Για παράδειγμα, σήμερα η μεταποιητική δραστηριότητα διολίσθησε σε χαμηλό 5 μηνών, με το επιτόκιο ωστόσο, του 10ετούς γαλλικού ομολόγου να μειώνεται κατά 40 μονάδες βάσης!
«Όσο χειρότερη τροπή προσλαμβάνει η πολιτική και οικονομική κατάσταση, τόσο πιο επιεικείς γίνονται οι αγορές» αναφέρει χαρακτηριστικά, το Business Insider.
Πλέον, τα spread της Γαλλίας απέχουν από της Γερμανίας μόλις 50 μονάδες βάσης, δηλαδή 10 λιγότερες εν συγκρίσει με τον Σεπτέμβριο.
Η εν λόγω ανισορροπία αποδίδεται από τους αναλυτές, στην ισχυρή θέση της Γαλλίας στις αγορές χρέους, καθώς το γαλλικό χρέος διαθέτει την δεύτερη υψηλότερη αξιολόγηση μετά την Γερμανία.

www.bankingnews.gr