12 Δεκ 2013

Μαϊμού με μουστάκι

Μανιάτης-ύφοςΓράφει το Παρατηρητήριο
του Lykavitos.gr
ΜΠΟΡΕΙ να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ καιρό. Δεν μπορείς όμως να τους κοροϊδεύεις όλους.
Ισχύει για τον Γιάννη Μανιάτη. Μπουρδολόγος πριν τον..
κράξει ο Μπουτάρης ότι λέει «μπούρδες», ο Μανιάτης είχε πάει στο τρυπάκι των μεγαλεπήβολων κοινωνικών εξαγγελιών από παλιά. Αυτές όμως αφορούσαν το μέλλον.
Παραδείγματος χάριν, ο Μανιάτης είχε τη φαεινή ιδέα, εμπνεόμενος από τους Νορβηγούς, να συνδέσει τους υδρογονάνθρακες κάτω από τις ελληνικές θάλασσες με ένα υποτιθέμενο «Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών». Δηλαδή τα λεφτά από το αέριο θα πήγαιναν υπέρ Ασφαλιστικού.
Ωραία, αλλά ασφαλής μπούρδα. Σα να πουλάς οικόπεδα στον ουρανό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πριν καν μοιράσουμε οικόπεδα εκμετάλλευσης στη θάλασσα, μοιράζαμε συντάξεις με τα χρήματα που θα βγάζαμε.
Αυτά όμως ήταν για το 2020. Ενώ το φιλόδοξο πλάνο να ξαναπάρουν ρεύμα αυτοί που τους το’χουν κόψει γιατί δεν πληρώνουν, είναι για τα Χριστούγεννα.
Οπότε ξεκίνησε ένα ανεκδιήγητο τουρλουμπούκι μεταξύ ΔΕΗ. Δήμων (στους οποίους η κυβέρνηση πετάει ό,τι πολιτικά σκουπίδια έχει) και των καταναλωτών που συνεχίζουν να πληρώνουν. Αυτοί θα δώσουν, λέει, μισό ευρώ έξτρα υπέρ πτωχών και απόρων. Έκατσε κανείς να βάλει κάτω τα μαθηματικά;
Φυσικά, τίποτε από όλα αυτά δεν είναι άμεσα εφαρμόσιμο. Ο κόσμος, ειδικά ο φτωχός κόσμος, νομίζει ότι συνεχίζουν να τον κοροϊδεύουν.
Και ειδικά ο Μανιάτης δεν είχε ποτέ καμία ιδέα της προκοπής εκτός από μία: να γλύφει τον Σαμαρά όταν ήταν υφυπουργός του Παπανδρέου. Και η κολακεία είναι γλυκιά όσο και τα αργείτικα πορτοκάλια.
Στις πορτοκαλιές δεν μπορείς να ανέβεις ψηλά. Είναι κοντά δέντρα. Αλλά για τον Mανιάτη ισχύει το «όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο καλύτερα φαίνεται ο κώλος της».
Η συγκεκριμένη μαϊμού έχει και μουστάκι.
ΥΓ1: Εξίσου αισχρό γεγονός είναι και η προθυμία της πλειοψηφίας των δημάρχων να στηρίξουν την συγκεκριμένη (πρακτικά ανεφάρμοστη) απόφαση. Και αυτό βεβαίως το κάνουν γιατί μέσα από τις λίστες που θα δημιουργηθούν, θα βρουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να “κάνουν παιχνίδι” ενόψει δημοτικών εκλογών, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την ανάγκη φτωχών ανθρώπων. 
ΥΓ2: Επίσης τι να περιμένεις άραγε από την ανύπαρκτη  διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία μεταξύ άλλων αποτελείται από υπαλλήλους του ΓΑΠ, “στενούς φίλους” ευρωβουλευτριών,  κόρη βουλευτή της “ανανεωτικής “Αριστεράς, κουμπάρους του Νέζη και συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ;
 http://lykavitos.gr/archives/72564