22 Δεκ 2013

Υπάλληλος του ΙΚΑ Μυκόνου εκβίαζε για να αλλάξει την κατάθεση της σε δίκη

Με 150.000 ευρώ είχε κοστολογήσει μία 46χρονη υπάλληλος του ΙΚΑ Μυκόνου και βασική μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση με κατηγορούμενο πρώην διευθυντή του ιδρύματος, την αλλαγή ..
της αρχικής της κατάθεσης, που ήταν διαθέσιμη να κάνει.
Η 46χρονη, σύμφωνα με καταγγελία του πρώην διευθυντή, ο οποίος τελεί σε αργία λόγω ποινικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του, απαιτούσε εκβιαστικά απ' αυτόν χρήματα, μέσω ενός 55χρονου ιδιώτη λογιστή, προκειμένου στην επικείμενη ακροαματική διαδικασία να μεταστρέψει την κατάθεση της. Η υπάλληλος άρχισε να πιέζει τον διευθυντή του ΙΚΑ τον Οκτώβριο του 2012 και συνέχισε έως τον τρέχοντα μήνα. Το ποσό που αρχικά απαιτούσε ήταν 150.000 ευρώ, ωστόσο κατόπιν διαπραγματεύσεων έπεσε στις 50.000 ευρώ και κατέληξε στις 25.000, με άμεση καταβολή των 5.000 ευρώ.
Το απόγευμα του Σαββάτου (21/12) σε προκαθορισμένο ραντεβού στον Πειραιά, ο λογιστής παρέλαβε από τον πρώην διευθυντή το προαναφερόμενο ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με την αστυνομία να τον συλλαμβάνει επ' αυτοφώρω. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του, βρέθηκαν 4.000 ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει επαρκώς, 543 ρεάλ Βραζιλίας, δύο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, ένα μαχαίρι και ένα κινητό με δύο κάρτες sim.
Την ίδια ώρα στη Μύκονο, αστυνομικοί περνούσαν χειροπέδες στην υπάλληλο, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος είχε δοθεί αρχικά στον πρώην διευθυντή για να καταθέσει το ποσό.
Επιπλέον, προέκυψε ότι η υπάλληλος είχε απαιτήσει και τον Φεβρουάριο του 2012 από τον καταγγέλλοντα 50.000 ευρώ για να μην καταθέσει εναντίον του σε άλλη υπόθεση, η οποία τελικά θα εκδικαστεί με την προαναφερόμενη.
Εις βάρος της υπαλλήλου και του λογιστή σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης, της απόπειρας εκβίασης κατ' εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.http://news247.gr