9 Δεκ 2013

«Σαμαρικοί» συνδικαλιστές ζητούν τον «αποκεφαλισμό» Κιουτσούκη και από τη ΓΣΕΕ

kioutso-e1369345964354Μετά τη δεύτερη διαγραφή του από τη ΝΔ μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους, σήμερα με συντονισμένες ενέργειες της Συγγρού, αναμένεται να ξεκινήσει η..
επιχείρηση «αποκεφαλισμού» του προέδρου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα (ΙΤ) Νίκου Κιουτσούκη -και- από τη θέση του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ.
Η δεύτερη πράξη στο σίριαλ που ξεκίνησε μετά την επιστολή της ΔΑΚΕ ΙΤ προς τους βουλευτές της ΝΔ στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, μέσω της οποίας καλούνταν να μην ψηφίσουν τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014, θα διαδραματιστεί σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της προσκείμενης στη ΝΔ συνδικαλιστικής παράταξης, ο οποίος για δεύτερη φορά βρίσκεται εκτός κόμματος, έχει συγκαλέσει την εκτελεστική επιτροπή της ΔΑΚΕ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.
Οπως όλα δείχνουν, από την πλευρά συνδικαλιστικών στελεχών, προσκείμενων στο «σαμαρικό μπλοκ» αναμένεται να τεθεί θέμα για τον κ. Κιουτσούκη, όσον αφορά στην παραμονή του -ή μη- στη θέση του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι «το θέμα της θέσης του γ.γ. της ΓΣΕΕ θα τεθεί από την πλειονότητα των μελών της ΔΑΚΕ που είναι εκλεγμένοι στη Διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας και οι οποίοι φέρονται ότι έχουν τη στήριξη της Συγγρού και του αναπληρωτή γραμματέα Συνδικαλισμού Αντώνη Μπιρμπιλή».
Εφόσον, φυσικά, η πληροφορία αυτή επαληθευτεί τότε στο «μύλο της κόντρας» που έχει ανοίξει ξανά ανάμεσα στην ηγεσία της Συγγρού και ένα μεγάλο τμήμα -από τους εναπομείναντες- δακίτες θα τρέξει πολύ ακόμη νερό. Δεδομένο αποτελεί ότι ο «κορμός» της ΝΔ, μετά και από τη -δεύτερη- διαγραφή Κιουτσούκη συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο και, όπως φέρονται να λένε οι «σαμαρικοί»: «Δεν μας απασχολεί να είμαστε πολλοί, αλλά… λίγοι και πιστοί».
 http://www.nez.gr/archives/31207