8 Δεκ 2013

ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ – ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ



astynomia-sinoraΤραγωδία σημειώθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες σε ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, όταν ένας 43χρονος υπαρχιφύλακας έπεσε νεκρός μετά από ...
ανταλλαγή πυροβολισμών με δύο Αλβανούς κακοποιούς.
Νεκροί έπεσαν και οι δύο Αλβανοί.
Η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε κοντά στη Μικρή Πρέσπα, όπου οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο για παράνομη αλιεία.
Οι δράστες εκτιμάται ότι ήταν λαθρέμποροι, οι οποίοι άνοιξαν πυρ όταν τρεις αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν την καλύβα όπου βρίσκονταν.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Αλβανοί ήταν αποφασισμένοι καθώς ο ένας από τους δύο συνέχισε να πυροβολεί ακόμα και όταν έπεσε νεκρός ο σύντροφός του.
Το χρονικό
Ο νεκρός αστυνομικός είναι συνοριοφύλακας του συνοριακού σταθμού Πύλης Φλώρινας. Λίγο πριν τη μια το πρωί, τρεις αστυνομικοί έφτασαν για έλεγχο σε μια καλύβα, σε μια περιοχή στη Φλώρινα.
Η συγκεκριμένη καλύβα, ελέγχεται κάθε φορά από τους συνοριοφύλακες. Κατά την είσοδο του ενός εκ των τριών αστυνομικών μέσα, βρισκόταν ο ένας από τους Αλβανούς τυλιγμένος με μια κουβέρτα.
Ο αστυνομικός στρέφει τον φακό προς το μέρος του και του λέει «Αστυνομία, πέρνα έξω».
Εκείνος μίλησε στη μητρική του γλώσσα με έναν ακόμα Αλβανό, ο οποίος βρισκόταν στο βάθος.
Ο αστυνομικός τότε γυρνά τον φακό προς το μέρος του και διαπιστώνει ότι κρατούσε καλάσνικοφ. Τότε ο Αλβανός άνοιξε πυρ.
Μία από τις σφαίρες βρήκε και τραυμάτισε σοβαρά τον 43χρονο υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, πατέρα ενός 12χρονου κοριτσιού, ο οποίος κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.
Ο δεύτερος αστυνομικός κατάφερε να καλυφθεί και ο τρίτος άνοιξε πυρ εναντίον του οπλισμένου Αλβανού με υποπολυβόλο τύπο MP5, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Στη συνέχεια ο δεύτερος κακοποιός βγήκε από την καλύβα, άρπαξε το όπλο του συνεργού του και συνέχισε να πυροβολεί εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος ανταπέδωσε τα πυρά τραυματίζοντας θανάσιμα τον κακοποιό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
 http://www.makeleio.gr/?p=36092